Kunštek za tri boda !

U DERBI SUSRETU 1. ŽNL JEDINSTVO UGOSTILO PREGRADU

JED-PREG (5).JPG

U derbi susretu 14. kola 1. ŽNL šesto plasirano Jedinstvo iz Svetog Križa Začretja ugostilo je drugoplasiranu Pregradu i nakon čvrste i borbene utakmice slavilo pogotkom Darka Kunšteka 1:0. Ovom četvrtom uzastopnom pobjedom Jedinstvo se primaklo vodećima tako da drugoplasirana Pregrada bježi četiri boda, trećeplasirano Oroslavje tri, četvrto plasirani Inkop  dva dok se Jedinstvo izjednačilo s petoplasiranom Ivančicom.

Sam susret bio je čvrst, borben, beskompromisan, sa relativno malo prilika što se, možda, moglo i očekivati s obzirom na važnost utakmice – Pregradi do se približi Rudaru a Jedinstvu da se primakne vrhu tablice.

U prvom poluvremenu gdje smo gledali isključivo borbu na sredini terena možemo izdvojiti dvije prilike – po jednu na svakoj strani. Ponajprije u 12. minuti kada su igrači Pregrade tražili kazneni udarac zbog navodnog igranja rukom jednog od  domaćih igrača u svom šesnaestercu, Sudac Jerneić ostao je nijem te možemo konstatirati – jedanaesterca nije bilo ! U 43. minuti ukazala se i prilika domaćinu – nako n jednog ubačaja lopta je padala u visokom luku na visini od desetak metara od vratiju gostiju te je Vukić skočio i udario loptu glavom ali je ona za malo otišla preko vratnice Malarića  te se na odmor otišlo nedirnutih mreža.

U drugo poluvrijeme puno je bolje ušao domaćine. Njihove akcije su bile brze stočnim dodavanjima te su počeli stvarati svoje prilike pred vratima gostiju.  Već u 48. minuti stvorili su priliku te je u jednoj gužvi Vukić uputio loptu prema mreži Malarića ali ju je stigao Pondeljak i sa crte izbacio loptu daleko u polje. Osam minuta kasnije najveća prilika domaćih. Krenula je akcija po lijevoj strani igrališta te je lopta ubačena u šesnaesterac gostiju gdje ju dočekuje potpuno sam Majcenić i puca glavom ali lopta odlazi pored lijeve vratnice nemoćnog Malarića.

Takova aktivna igra Jedinstva isplatila se u 71. minuti – nakon jednog ubačaja s lijevog boka na suprotnoj stativi sasvim sam ostaje iskusni Darko Kunštek ( najbolji igrač susreta, op.a. ) te rutinirano pogađa suprotni kut za vodstvo Jedinstva.

Ovaj gol kao da je pokrenuo Pregradu te su počeli opasno prijetiti domaćoj obrani koja je na kraju ipak uspjela sačuvati vodstvo i pobjedu od 1:0.

SVETI KRIŽ ZAČRETJE - Igralište Jedinstva . Gledatelja: 100. Suci: Mihael Jerneić (Zabok ), Krunioslav Peharec ( Veliko Trgovišće ), Mario Veseljak ( Gornja Šemnica ). Delegat: Ivan Jurina ( Zabok ).

STRIJELAC: 1:0 Kunštek 71'

JEDINSTVO: Hanžek, Sinković, K. Piljek ( 65. M. Piljek ), Ferček, Pernjek, Majcenić ( 90. Kosalec ), Šoštarić ( 61. Horvat ), Žunar (90. Draganić ), Vukić ( 81. Majsec ), Kunštek, Junković. Trener: Dragutin Šalković.

PREGRADA: Malarić, Pondeljak, Veškligaj ( 79. K. Vdović ), Belošević, R. Golubić, I. Golubić ( 62. Kolar ),Kantoci, Kantolić, Menjački ( 59. Z. Vdović ), T. Vdović ( 57. Martrinko ), Gorup. Trener: Damir Srebačić.

Izjave trenera

Damir Srebačić, trener Pregrade: „ Prvenstvena i borbena utakmica gdje je domaćin sretno postigao pogodak. Trene je bio neadekvatan uvjetima za normalni nogometi zbog toga nije bilo igre već se samo nabijalo. Borbeno je bilo ali kvaliteta nogometa nula.“ 

Dragutin Šalković:“ Čestitam svojim dečkima na borbenosti i zaslužili smo ovu pobjedu jer smo se i pripremali da nastavimo niz pobjeda što smo i uspjeli. Pregradi čestitam na fer i korektnoj igri. Teren je bio težak i nismo mogli , niti mi niti Pregrada, pokazati naše tehničke mogućnosti i vrijednosti. Bili smo strpljivi i čekali da iskoristimo priliku za postizanje gola što smo i uspjeli jer znali smo i vjerovali da će pobjedu odnijeti onaj koji prvi postigne pogodak.“