Lobor slavio protiv Sloge

1. ŽNL 1. kolo: Sloga – Lobor 3:1

Sloga Lobor 9.JPG

U 1. kolu 1. zagorske nogometne lige Sloga je dočekala Lobor. Na neki način povijesna je to bila utakmica, jer Sloga od samostalnosti Hrvatske, nije igrala prvi županijski rang. Jedino što je šteta, što utakmica nije mogla još uvijek biti odigrana u Konjščini, jer nema licence za teren, pa je odigrana u Mariji Bistrici. A protivnik dobro poznat, Lobor. Još do prije dvije sezone utakmice ova dva kluba bile su derbiji 2. zagorske lige, a sada od prvog kola derbiji u borbi za opstanak.

Lobor na odmor sa vodstvom

Prvi pokušaj bilježimo za goste u 9. minuti kada se po lijevoj strani u kazneni prostor probio Mario Markuš, ali je i zadnji čas izbio loptu u korner. Nakon kornera, lopta se odbija na rub kaznenog prostora, gdje ju je dočekao kapetan Luka Đurinec. Uslijedio je prvi udarac u okvir gola, ali i obrana Nikole Posavca. U 14. minuti mreža se trese ali gola nema. Nakon ubačaja skoro s centra za domaćine, lopta ispada golmanu Karlu Kralju, a Alen Filipec ju gura u gol, no ipak bio je u zaleđu. U 16. minuti nakon ubacivanja s lijeve strane za domaćine sa zemlje puca Martin Poštek, ali Kralj brani.

U 23. minuti novi udarac Sloge, točnije Siniše Slukana, sa 20 metara iskosa, ali lagani udarac Kralj sa lakoćom hvata. Na drugoj strani u 27. minuti pokušava Luka Đurinec. Puca sa 20 metara po sredini gola, ali kakvih pola metra preko gola. U 33. minuti Bernard Kosovec prima loptu na 18 metara i iz okreta puca ali Kralj lako brani. No, na drugoj strani u 34. minuti Lobor dolazi do vodstva. Po desnoj strani probi se Vedran Lukec, ušao je iskosa u kazneni prostor i pucao. Posavec brani, ali lopta dolazi na nogu Markuša koji sa par metara šalje loptu u prazan gol.

U 40. minuti Lobor dolazi do povećanja prednosti. Nakon jedne ispucane lopte Posavca, Loborci dolaze  do lopte, točnije Markuš, koji ulazi u kazneni prostor, vara Sačera i sa 10 metara pogađa uz samu stativu za 0:2. U 42. minuti Ivan Kucljak puca za Slogu ali Kralj brani. U 43. minuti opet se Markuš našao u prilici, dobio je loptu na 15 metara, ali puca pored gola. Kucljak pokušava još jednom u 44. minuti, ali ovaj puta izvan okvira gola. Bila je to zadnja prigoda u prvih 45 minuta koje tako dobiva Lobor sa 0:2.

Sloga smanjila, ali Lobor ipak potvrdio pobjedu

U nastavku prvu priliku imali su domaćini. U 53. minuti Matija Šalković je proklizao u svom kaznenom prostoru na nekih 16 metara, Slukan uzima loptu i kreće prema golu, te puca sa 10 metara, ali Kralj brani. U 63. minuti Kosovec izvodi slobodan udarac sa 18 metara skoro po sredini, ali puca preko gola.

U 69. minuti nakon ubacivanja s desne na lijevu stranu domaćina, A. Filipec puca nogom na prvoj stativi, a lopta odlazi nekih 3-4 metara pored gola. U 80. minuti prekršaj na Pošteku, na 20-tak metara daje šansu domaćinima za povratak u utakmicu, koji im i uspijeva. Slobodnjak je izveo Kucljak, lopta se od nekoga odbila i stigla do Matije Sačer koji pogađa za smanjenja na 1:2. U 82. minuti Šalković izvodi slobodan udarac za Lobor s lijeve strane, s ruba kaznenog prostora, ali puca točno u Posavca.

U 87. minuti novi pokušaj gostiju, ovaj puta preko Tomislava Roda, koji dobiva loptu u kaznenom prostoru ali sa 7 metara puca preko gola. No, u 88. minuti Lobor ipak rješava pitanje pobjednika. Nakon puštene prednosti, Šalković daje na desnu stranu za Lukeca, koji ulazi u kazneni prostor i sa 10-tak metara puca. Posavec dira loptu, ali ne dovoljno, već s eona od stative odbija u gol za konačnih 1:3. U 90. minuti Kucljak je zaradio crveni karton. Roda ga je faulirao, držeći ga jedno vrijeme, a Kucljak iznerviran tim prekršajem reagirao je udaranjem podlakticom. Rodu žuti, a Kucljaku crveni karton. Tako je debi Sloge u 1. zagorskoj ligi, od osamostaljenja završio porazom, a Lobor je sezonu počeo pobjedom.