Luka Kunić proglašen je za najboljeg motociklistu godine

Velika nagrada za mladog motokoristsu iz Zlatar Bistrice

Luka Kunić proglašen je za najboljeg motociklistu godine

ZAGREB - U zagrebačkom hotelu West in u organizaciji Hrvatskog motociklističkog saveza održana je dodjela nagrada najboljim hrvatskim motociklistima. Ovogodišnij laureat i najbolji motociklista Hrvatske je 16-godišnji vozač motokrosa iz Zlatar Bistrice, Luka Kunić, član MK MX Šipek team. Iako je ovom nadarenom motokrosisti tek 16 godina, nagrada je stigla u prave ruke. Luka je ove godine bio prvak Hrvatske u supercrossu u klasi MX2, u klasi 125 ccm bio je prvak Otvorenog prvenstva Slovenije u motokrosu, dok je u Prvenstvu Hrvatske u klasi MX2 osvojio treće mjesto. Posebno je ponosan i na sedmo mjesto u natjecanju Blue crew, koj je okupilo ponajbolje vozače Yamahe iz cijele Europe. Svi ti rezultati doveli su do toga da je proglašen najboljim hrvatskim motociklistom.
-Veliko je ovo priznaje za mene, koje me obavezuje na još ozbiljniji i jači rad. Zadovoljan sam sa svim izuzev s rezultatom u MX2 Prvenstvu Hrvatske, gdje sam imao nekoliko pehova koji su me odvojili od naslova prvaka. Zahvaljujem se svom treneru Nenadu Šipeku i cijelom svom teamu na podršci - riječi su Luke Kunića.
Od ove sezone Luka prelazi na Yamahu 250 ccm, čime će biti znanto konkurentniji u klasi MX2 u Prvenstvu Hrvatske.
-Već sam dugo u kondicijskim pripremama, a od ovog tjedna kreću i treninzi na motoru. S novim jačim motorom želim do naslova u klasi MX u PH. Koliko mi obaveze budu dozvolile nastupit ću i a Otvorenom prvenstvu Slovenije, a vozit ću i utrke Alpe-adria cupa. Puno očekujem od ove sezone - otkrio nam je svoje planove najnadareniji hrvatski motokokrosist i motociklist godine, Luka Kunić.