Matija Grabrovečki treći na utrci "Wings for Life"!!!

Autor Zagorje.com

U hrvatskoj utrci pobijedio je Goran Murić koji je potrčao je pretrčao 49.52 km dok je naš Zagorec Matija Grabrovečki iz A.K. Rudolf Perešin pretrčao 45.37 km i osvojio odlično 3. mjesto

matija grabovecki.jpg

Utrka Wings for Life je humanitarnog karaktera, a sve prikupljene startnine usmjerit će se u Zakladu koja se bavi naprednim istraživanjima ozljeda leđne moždine. Moto utrke je "Trčimo za one koji to ne mogu".

Posebnost ove utrke je to da ne postoji uobičajena ciljna linija, odnosno cilj se kreće prema trkačima. Naime, trkači ne trče prema ciljnoj liniji već joj pokušavaju pobjeći (kad presretačko vozilo dostigne natjecatelja, on automatski ispada iz utrke).

Trčalo se  istovremeno na 34 lokacije u svijetu, na pet kontinenata i 13 različitih vremenskih zona, a izravno je televizijski prenošena u 32 zemlje svijeta.
 
Ukupno je nastupilo 35.397 trkača od čega je u Zadru, na hrvatskoj utrci, startalo dvije i pol tisuće trkača sa "Pozdrava suncu".

Među 2500 trkača, maratonaca, triatlonaca, sportaša i rekreativaca na startu zadarske utrke našli su se Lisa Stublić, Mario Možnik, Mario Valentić, Nika Fleiss...
 
Ukupni pobjednik utrke u muškoj konkurenciji je bio Lemawork Ketema iz Etopije koji je u Austriji pretrčao 78.58 km, a u ženskoj je slavila Elise Selvikvag Molvik iz Norveške koja je u norveškom Stavangeru istrčala 54.79km.
 
U hrvatskoj utrci pobijedio je Goran Murić koji je potrčao je pretrčao 49.52 km dok je naš Zagorec Matija Grabrovečki iz A.K. Rudolf Perešin pretrčao 45.37 km i osvojio odlično 3. mjesto (a ukupno 146. u svijetu).
 
Čestitke Matiji na velikom uspjehu!