Mladost Zabok do sva tri boda u zagorskom derbiju

4. NL – središte skupina A: 8. kolo: Straža – Mladost Zabok 1:3

straža mladost z 07.JPG

HUM NA SUTLI – Novi zagorski derbi u 4. NL ligi središte skupina A. Ovaj puta Straža je u Humu na Sutli dočekala Mladost iz Zaboka. Kolo prije ovoga Mladost je slavila u još jednom zagorskom derbiju protiv Stubice, a Straža je stigla do super pobjede kod Odre. Bio je to i derbi susjeda na ljestvici, jer su i jedni i drugi u utakmicu ušli sa po devet bodova, na 11. mjestu Straža i na 10. Mladost Zabok.

Gosti na odmor sa minimalnom prednošću

Gosti su krenuli od prve minute nešto agresivnije, oni su prvi uspjeli prenijeti igru na suparničku polovicu i već u 3. minuti stigli do vodstva. Nikola Krajačić dobio je dobru loptu na desnoj strani, krenuo je prema kaznenom prostoru, a obrana ga zaustavlja prekršajem. Iako je bilo jako iskosa Vinko Kotarski odlučio na izravni udarac, koji se od živog zida odbija opet na nogu Kotarskog, koji ovaj puta ima dosta bolji kut i sjajno lijevom nogom pogađa donji suprotni kut golmana Nejca Travnikara za 0:1. U 7. minuti Kotarski pokušava sa lijeve strane sa 35 metara, ali nešto što je planirano kao ubacivanje pretvara se u bezopasan udarac koji Travnikar lako hvata. Straža se pokušava vratiti i u 9. minuti sa 20 tak metara pogađa prečku.

Nakon desetak minuta igre oko centra, u 21. minuti Mladost dolazi do 0:2. Mislav Čuček gubi jednu loptu na centru, Petar Tomek ju uzima i osvaja 15tak metara i daje sjajno za Juraja Tumpića koji se spušta sam pred Travnikara i prebacuje ga za 0:2. U 26. minuti prilika za domaćine. David Janžek dobro je primio loptu na nekih 18 metara malo iskosa na desnoj strani, okrenuo se i pucao, no Zoran Mihovilić na golu gostiju sigurno brani. U 29. minuti slobodan udarac za Stražu na 20 metara, skoro po sredini, no udarac Borne Vidićeka završava u živom zidu. U nastavku akcije sa 20 metara puca Filip Rafaj, ali preko gola.

U 36. minuti T. Travnikar se probio po lijevoj strani, odlično ubacio, Janžek je na prvoj stativi malo zakasnio ali nije na drugoj Vidićek, no njegov udarac iz prve Mihovilić brani. No, u 38. minuti opet bježi Travnikar po lijevoj strani, ovaj puta daje povratnu na nekih 12 metara gdje je sam ostao Vidićek koji iz prve sjajnim udarcem pogađa neobranjivo za 1:2.

U 40. minuti nezgodna lopta na Kotarskog na nekih 7 metara, činilo se da ju kontrolira, ali Goran Čuček koji ga prati, super reakcijom ipak izbija loptu. U 42. minuti na drugoj strani nakon ubacivanja s desne strane glavom puca Matija Biruš, no Mihovilić lako hvata loptu. Do odmora više nije bilo prilika, pa gosti odlaze na pauzu sa minimalnom prednošću.

Straža sa više prilika, no gosti potvrdili pobjedu

U nastavku prva je zaprijetila Straža, već u 47. minuti, kada je s lijeve strane ubacio T. Travnikar, no obrana gostiju odbija loptu i otklanja opasnost. U 60. minuti tri pokušaja Straže u istoj minuti. Prvo se Biruš spustio kroz sredinu, izdržao sve do ulaska u kazneni prostor, do 10 metara i udarca koji je Mihovilić odbio u korner. Golman gostiju morao je intervenirati i nakon ubacivanja iz kornera, a treći je bio pokušaj Luke Kantolića, sa 20 metara, ali pored gola. U 64. minuti Vidićek je s lopto ušao u kazneni prostor, odradio dobru varku, ali i loš udarac, koji odlazi visoko preko gola.

U 67. minuti Straža je bila na par centimetara od izjednačenja. Leon Jedvaj se lijepo oslobodio na lijevoj strani, ubacio u srce kaznenog prostora, a Janžek je neometan, sa 5-6 metara glavom pogodio prečku. U 71. minuti novi korner za Stražu, Vidićek ubacuje, a Mihoviliću lopta ispada iz ruku, pa obrana ipak izbija do Filipa Rafaja na desnoj strani, no njegov ubačaj Mihovilić hvata. I onda u 73. minuti Mladost dolazi do 1:3. Niko Škrlec je ubacio, a Mihael Benčić pogodio za 1:3. U 80. minuti ponovno se Mih. Benčić našao u prilici, nakon akcije po desnoj strani i ubacivanja, no ovaj puta pucao je pored gola.

U 81. nova velika dvostruka šansa za Stražu. Biruš je izvrsno primio jednu dugu dijagonalu na desnoj strani, ubacio na Janžeka, koji glavom pogađa stativu i to blizu mjesta gdje se ona spaja sa prečkom. No, lopta se odbija do Vidićeka, koji sa samo par metara iskosa puca iz prve, no Mihovilić fantastičnom refleksnom reakcijom brani udarac i odbija loptu u korner. I u 86. minuti nova sjajna reakcija gostujućeg golmana. Ovaj puta iz slobodnjaka s lijeve strane ubacio je Kantolić, na loptu je stigao G. Čuček i odlično pucao glavom od zemlje, ali Mihovilić ponovno sjajan i odbija loptu, koja se potom više odbija, nego je to bi udarca od Vidićeka, pa Mihovilić mirno hvata loptu. Do kraja domaćini kao da su shvatili da više ne mogu svladati odličnog Mihovilića, prilika više nije bilo i Mladost odnosi sva tri boda.

Izjave trenera: Robert Varjačić, trener NK Straža: ''Ponavlja nam se po tko zna koji puta, loš ulazak u utakmicu. Gubimo 0:2, vraćamo se, uz gol imamo i tri prečke, još par šansi golman gostiju izvanredno brani. Nemam ništa prigovoriti svojim dečkima na zalaganju, čak toliko niti na igri, ali možda je ostavilo i traga kup utakmica u srijedu, imali smo i dosta viroza. Čestitam gostima na pobjedi.''

Stjepan Poljak, trener NK Mladost Zabok: ''Znali smo da nas čeka teška utakmica. Straža je kvalitetan protivnik, pogotovo na svom terenu, međutim stvari na koje smo se pripremali smo i ispoštovali. Dečki se stvarno trude. To jedno zajedništvo je rezultata današnje pobjede. Spremamo se za dalje, dečki stvarno dobro treniraju, zahtjeve koje stavljam pred njih pokušavaju ispuniti i vjerujem da će u budućnosti biti još i bolje.''

4. NL – središte skupina A, 8. kolo

STRAŽA – MLADOST ZABOK 1:3

SUCI: Bertol, Mufa, Žiger    GLEDATELJA: 100

STRIJELCI: 0:1 Kotarski 3', 0:2 Tumpić 21', 1:2 Vidićek 38', 1:3 Mih. Benčić 73'

STRAŽA: N. Travnikar, Kodelič, Gajster (22' Mikša), (46' Kantolić), T. Travnikar, Janžek, Vidićek, M. Čuček (26' Rafaj), Jedvaj, G. Čuček, Peček, Biruš; trener: Robert Varjačić

MLADOST ZABOK: Mihovilić, Mat. Benčić, Koščak (70' Škrlec), Šoštar, Turk (73' Tepuš), Kotarski, Krajačić (73' Hrastinski), Tomek, Tarle, Tumpić (68' Mih. Benčić), Mlinarić; trener. Stjepan Poljak.