Najbolji Mihaela Oborovečki i Petar Blagec

U Termama Tuhelj održano 39. Croatia cup u samostrel disciplini Match play

Obitelj Oborovečki i Pavao Hac.JPG

Odmah nakon Svjetskog kupa u samostrelu field, u Termama Tuhelj je u odličnoj organizaciji SD Veliko Trgovišće održan i Croatia cup u atraktivnoj samostrel disciplini Match play. Nastupilo je šesanest najboljih po rezultatu i poretku iz Svjetskog kupa.

Najbolji juniori u samostrelu field

Najbolje seniorke u Match playu

Najbolji seniori u Match playu

U konkurenciji seniorski slavila je domaća natjecateljica SD Veliko Trgovišće, Mihaela Oborovečki. Ona je u zanimljivom i uzbudljivom  finalu sa 6:2 bila bolja od Sanje Komar (27:28, 29:30, 28:29, 29:30). Prethodno je Mihaela Oborovečki s 5:3 u polufinalu bila bolje Ive Popović-Gecan, dok je Sanja Komar istim rezultatom nadvisila Valentinu Mrnjavčić-Pereglin. Treće mjesto pripalo je Ivi Popović-Gecan koja je također s 5:3 bila bolja od Valentine Mrnjavčić-Pereglin.

Najbolji kadeti u samostrelu field

Mihaela Oborovečki i Sanja Komar.

Kod seniora je pomalo iznenađujuće, ali sasvim zasluženo slavio Petar Blagec koji je u finalu sa 6:0 nadvisio Martina Oborovečkog. U polufinalu je Blagec s 5:3 slavio protiv osvajača Svjetskog kupa Domagoja Pereglina, dok je Martin Oborovečki sa 6:0 nadvisio svog nadarenog klupskog kolegu P. Haca sa 6:0. Pavao Hac zaslužuje sve čestitke jer je od četvrtine finala gađao s posuđenim samostrelom, nakon što se njegov oštetio. U borbi za treće mjesto Domagoj Pereglin bio je bolji od P. Haca rezultatom 6:0.

-Jako sam zadovoljna s ova dva natjecateljska dana. Ovo je bila dobra priprema za Europsko prvenstvo u Zagrebu krajem kolovoza. Sad treba dobro trenirati i dobro odraditi EP. Što se tiče Match playa ciljala sam visoko i osvojila sam zlato – izjavila nam je Mihaela Oborovečki pobjednica Croatia cupa u Match playu i druga u samostrelu field u Svjetskom kupu.

-Što se tiče svjetskog kupa moram biti zadovoljan. Domagoj je ostvario svjetski rekord i bolje od drugog mjesta nisam mogao. U Match playu sam se provlačio do finala, a u finalu je Petar bio bolji i zasluženo pobijedio. Sad me očekuje Europsko prvenstvo i nadam se dobrim rezultatima – izjavio nam je Martin Oborovečki.