Odličan nastup Wolf Gyma u Bugarskoj

Autor tz

U Burgasu (Bugarska) održano Eurospko prvenstvo u borilačkoj disciplini Wushu

Wolf Gym VT (1).jpg

BURGAS (BUG) U bugarskom gradu Burgasu održano je EP u borilačkoj disciplini Wushu, koje je okupila 428 natjecatelja i natjecateljica iz 13 europskih država:  Andora, Armenija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Cipar, Hrvatska, Italija, Makedonija, Srbija, Slovenija, Turska, Ukrajina. Među njima su naravno bili i natjecatelji Wolf Gyma iz Velikog Trgovišća koji su po običaju imali odlične rezultate. Od 14 hrvatskih medalja, "vukovi" su osvojil čak osam medalja i tako uvelike pridonjeli drugom mjestu Hrvatske u ekipnom dijelu. Bolja je bila samo Turska.

U seniorskom dijelu Alen Jagušić osvojio je jednu zlatnu i srebrnu medalju, Lea Berber jednu zlatnu medalju, dok je Leon Beber kući došao sa srebrom i broncom.

Posebno se sa dvije zlatne medalje u konkurenciji juniorki istaknula Lea Špoljar. Junior Ivan Gašparić osvojio je jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju, juniorka Lucia Prekrat srebro i broncu, a u istoj konkurencij Lea Berber bila je brončana.

Puno je uspjeha bilo u kadetskom dijelu natjecanja. Tu je prednjačio Martin Prekrat s dvije zlatne medalje, Nik Špoljar osvojio je zlato i srebro, Tin Stiperski dva srebra, a dva je srebra osvojila i Lana Hržina. Ivana Barlović osvojila je srebro i broncu, a Josip Križnik jednu srebrnu medalju. (T. Zrinšćak)