Oroslavje preokretom do sva tri boda

1. ŽNL 12. kolo: Mladost MB – Oroslavje 1:2

web Mladost MB Oro6.JPG

Čast da otvore proljetni dio natjecanja u 1. zagorskoj ligi pripala je Mladosti MB i Oroslavju. Naime, ova je utakmica 12. kola odigrana malo ranije od ostalih. Očekivala se zanimljiva utakmica u kojoj je Oroslavje došlo po sva tri boda potrebna u borbi za sam vrh, no Mladost je na jesen na svom igralištu pobjeđivala dvije vodeće ekipe pa nije sa bijelom zastavom ušla niti u ovu utakmicu.

Matija Čukman pobjegao za vodstvo domaćina

Već nakon 30 sekundi Oroslavje je stvorilo priliku. Ivan Horvat se sjajno otvorio na desnoj strani, pobjegao obrani i krenuo sam prema golu, ali je iskosa pucao dosta pored gola. Nakon početnih par minuta i domaćini se bude i u 10. minuti Gabrijel Radiković daje upotrebljivu loptu za Matiju Čukmana na 12 metara, ovaj spušta povratnu na 18 metara gdje je Filip Kreber koji puca iz prve malo preko gola. U 20. minuti Horvat pokušava da 20 metara iskosa ali puca pored domaćeg gola. Na drugoj pak strani Radiković osvaja 15tak metara u 21. minuti i puca pored gola. U 24. minuti odlična akcija domaćina za vodstvo. Kreber je primio loptu na 30 metara i sjajno u prostor izbacio M. Čukmana koji bježi obrani i pogađa za 1:0. U 26. minuti na drugoj strani iznenada je do lopte došao Mario Šimić i našao se na 20 metara ali je pucao pored gola. No u 28. minuti M. Šimić se nakon prenesene lopte našao sam pred Babićem na 10 metara, no Babić je fantastično reagirao i obranio. U 35. minuti opet se M. Šimić našao u prilici, ali bio je dosta iskosa na lijevoj strani, pa njegov udarac Babić lako brani. Najbliže izjednačenju Oroslavje je bilo u 45. minuti, kada je Neven Pišković odlično potegnuo sa 18 metara. Ovaj puta Babić je bio nemoćan, ali je lopta završila na stativi. Oroslavje je u završnici prvog dijela stisnulo, ali Mladost je ipak na odmor otišla sa minimalnim vodstvom.

Preokret Oroslavja za važnu pobjedu

U nastavku, u 47. minuti zaprijetili su domaćini. Kreber je opet dobro smirio jednu loptu na 25 metara od gola gostiju, slično kao kod gola odigrao u prostor M. Čukmana, no ovaj puta golman Matija Horvat bio je brži. U 50. minuti M. Čukman je opali iz prve sa 20 metara, ali malo preko gola. Na drugoj pak strani u 58. minuti, nakon malo nespretne reakcije, inače izvrsnog domaćeg stopera Jurice Ščurica, lopta dolazi na 18 metara do Karlo Kovačića, no on loše zahvaća loptu, pa udarac ne predstavlja opasnost po Babića. No, u 61. minuti Oroslavje izjednačava. Nakon ubačene lopte s lijeve strane, sam je ostao Ivan Vidović i glavom pogodio za 1:1. U 63. minuti opasan napad domaćina. Kreber je dao povratnu na 20 metara za Marka Pisak, koji puca, ali je lopta zapela u bloku. U 66. minuti nakon slobodnog udarca u svojoj polovici Božidar Krajcar daje dugu za Horvata koji bježi domaćoj obrani ali puca sa 10tak metara pa Babić brani. U 77. minuti napad gostiju s desne strane završava Horvat, ali ni ovaj puta njegov udarac nema preciznosti. U 80. minuti Kovačić puca iz slobodnjaka sa 30 metara, ali Babić i to brani. U 82. minuti M. Šimić nakon duže akcije pokušava sa 12 metara, ali kroz zgusnutu obranu lopta odlazi u korner. No, u 84. minuti Oroslavje dolazi do preokreta. Bila je to sjajna akcija, duga lopta na lijevu stranu na Horvata, koji ubacuje na drugu stranu, gdje natrčava Petar Zvonimir Grabušić i iz prve pogađa za 1:2. Grabušić je ušao malo prije gola. Do kraju gosti su kontrolirali utakmicu i stigli do zaslužene i važne pobjede.

Izjave: Mario Brlečić, trener NK Mladost MB: ''Zaslužena pobjeda gostiju. Mi smo dobro otvorili utakmicu, poveli, čak imali i koju šansu da to povećamo. U nastavku je jednostavno, ja bih rekao u ovom trenutku kvaliteta gostiju došla do izražaja i ja im čestitam na pobjedi.''

Gordan Rukljač, trener NK Oroslavje: ''Započeli smo utakmicu kako smo i planirali. No, primili smo taj gol koji i nismo trebali. U nastavku je sve bilo očekivano, onako kako sam i zacrtao i na kraju je ispalo kako je trebalo i jedino mogu čestitati svojim dečkima i idemo dalje po pobjedu protiv Rudara DZ.''