Peta uzastopna pobjeda Jedinstva !

U 16. KOLU 1. ŽNL JEDINSTVO UGOSTILO OROSLAVJE

JED-ORO (3).JPG

U prvenstvenom susretu 16. kola 1. ŽNL  u Svetom Križu Začretju Jedinstvo je dočekalo  Oroslavje i nakon vrlo borbenih i zanimljivih 90 minuta slavili su domaćini uvjerljivo 3:0.

Gledajući cijeli susret moramo naglasiti da  je svakom takmacu pripalo po poluvrijeme s velikom razlikom što je Jedinstvo iskoristilo svoje prilike dok su gosti iz Oroslavja priredili pravi mali festival promašaja.

Od prve minute susreta igrači Jedinstva preuzeli su inicijativu i vrlo brzo je iskoristili u rasponu od sedam minuta.  Najprije je u sedmoj minuti Martino Majcenić iskoristio odlično ubacivanje Žunara s lijevog boka te je ju skoku, ispred gostujućih igrača – Pole i Nikša Šimić –, desnom nogom ubacio loptu u mrežu nemoćnog Oremuša. Lijep pogodak !

Sedam minuta kasnije opet se trese mreža gostujućeg gola. Martino Majcenić, najbolji igrač susreta, probio je lijevu stranu obrane Oroslavja i ubacio oštru loptu na visinu peterca gdje ju od prve udara Vukić, dojma smo da je krivo zahvatio loptu od željenog ali je ona poprimila neku „čudnu“ putanju i na iznenađenje golmana Oremuša udarila u njegovu desnu stativu te se odbila u mrežu. Ako je prvi pogodak Jedinstva bio lijep onda je ovo bio pomalo čudan gol !

Dominacija Jedinstva se i dalje nastavila te su imali nekoliko prilika ali isto tako igrači Oroslavja su iz brzih kontranapada dva puta ozbiljno ugrozili gol Hanžeka preko Polea u 12-oj te Horvata u 40.-oj minuti a kako nisu postigli pogotke na odmor se otišlo rezultatom postignutim u 14.-oj minuti.

Drugo poluvrijeme u potpunosti je pripalo Oroslavju koje je svojom puno agresivnijom i bržom igrom negoli u prvih 45 minuta prisililo Jedinstvo da se grčevito brani. Takova igra, na žalost malobrojne skupine navijača Oroslavja i samih igrača, nije rezultiralo onim najvažnijim – golom ! U moru prilika izdvojit' ću tri koje je bilo lakše pogoditi negoli promašiti – u 64. minuti Mario Šimić puca glavom u izglednoj prilici ali lopta pogađa stativu i odbija se u naručje domaćeg vratara; u 67. minuti Horvat sam na visini 15 metara umjesto da pita Hanžeka u koji dio mreže da mu smjesti loptu puca visoko preko gola i u 76. minuti nakon ubačaja Bedeka loptu sasvim sam prima Starešina ali nakon nekontroliranog udarca lopta odlazi daleko od gola.

Takova igra, nerealizirane prilike, Oroslavja osvetila mu se u 85. minuti kada je Martino Majcenić srušen u srcu šesnaesterca te je odličan sudac Meglić opravdano dosudio kazneni udarac kojeg je sigurno realizirao Darko Kunštek postavivši konačan rezultat Jedinstvo 3. Oroslavje 0.

SVETI KRIŽ ZAČRETJE - Igralište Jedinstva . Gledatelja: 200. Suci: Filip Meglić ( Krapinske Toplice ), Alen Gamilec ( Krapina ), Domagoj Filko ( Klanjec ). Delegat: Žarko Ivančić ( Zabok ).

STRIJELAC: 1:0 Majcenić 7'; 2:0 Vukić 14'; 3:0 Kunštek 85' – 11 m.

JEDINSTVO: Hanžek, Žunar ( 88. Černjević ), Sinković, K. Piljek ( 46. M. Piljek ), Ferček ( 54. Majsec ), Pernjek ( 90. Kotarski ), Majcenić, Vukić ( 88. Kosalec ), Kunštek, Junković, Horvat Trener: Dragutin Šalković.

OROSLAVJE: Oremuš, Pole, Krajcar, Bjelčić, Starešina ( 81. Ptiček ), M. Šimić, Pišković, Horvat, N. Šimić, Bedek ( 84. Goluban ), Kovačić. Trener: Ivan Knezić.

Izjave trenera

Ivan Knezić, trener Oroslavja: „ Napeta utakmica. Izgubili smo 3:0, ali moglo je proći i na našu stranu. Na žalost nismo imali sreće – puno prilika ništa golova. Mislim da je jedanaesterac presudio utakmicu.“ 

Dragutin Šalković, trener Jedinstva:“Znali smo da će biti teška i tvrda utakmica. U prvom poluvremenu rano smo poveli i držali utakmicu pod kontrolom ali u drugom dijelu utakmice uvukla se nepotrebna nervoza te smo golom u 85. minuti priveli uspješno utakmicu kraju. Čestitam svojim dečkima na petoj pobjedi u  nizu te  fer i korektnoj igri, posebno njihovom pristupu tijekom cijele utakmice“