Petar Pavalić najbolji je hrvatski plivač leđnom tehnikom na malim bazenima

Prošle je sezone mladi plivač Olimpa iz Gornje Stubice napravio veliki iskorak

Petar Pavalić najbolji je hrvatski plivač leđnom tehnikom na malim bazenima

Sedamnaestogodišnji plivač Olimpa iz Gornje Stubice, Petar Pavalić, trenutno je jedan od najboljih hrvatskih plivača leđnom tehnikom. Plivanjem se počeo baviti s 11 godina, što je prilično kasno, no Petar je izuzetno talentiran plivač i uspio se probiti u hrvatsku plivačku elitu. Na prvenstvu Hrvatske u malim bazenima Petar je postao seniorski, a samim time i mlađe seniorski i juniorski prvak na 100 i 200 leđno, dok je na velikom bazenu državni prvak na 200 leđno.

-Počeo sam s delfinom, ali sam se nakon nekog vremena našao u leđnom plivanju, koje mi je uvijek bilo lakše. Prošla sezona bila mi je najuspješnija u karijeri, no u ovoj me čekaju veliki izazovi - govori nam Petar Pavalić.
Prvi veliki izazov bit će ostvarivanje norme za Europsko juniorsko prvenstvo. Njegov najbolji rezultat na 200 leđno je 2:06,20, a norma za EP je 2:05,30. Petar vjeruje da će ju skinuti najkasnije do mitinga Viktorije u Rijeci.
-Iskreno vjerujem da mogu izboriti normu za juniorsko EP, to mi je špica ove sezone. No ne smijem zapustiti ni naše državno prvenstvo gdje moram obraniti naslove na 100 i 200 leđno - govori nam Petar.
Petar je brat trenutno najbolje hrvatske plivačice Jane Pavalić, što nije lako breme.
-Ponosan sam na Janu, ovo što ona radi je čudo. Pozitivno djeluje i na mene i tjera me da budem što bolji. Kao i moja sestra volio bi izboriti naslov na OI u Parizu. Od B norme dijele me četiri sekunde, a mislim da to nije nemoguća misija - otkriva nam Petar.
Petar je trenutno učenik trećeg razreda Gimnazije u Oroslavju. Iduće godine će biti maturant, a nakon mature velika mu je želja školovanje i plivanje nastaviti u SAD, što će mu vjerujemo i poći za rukom.