Pobjeda Toplica 3 u zagorskom derbiju 

Odbojka, 4. HOL sjever: 1. kolo: Bedex 3 – Toplice 3 0:3, Toplice 2 – Lepoglava odgođeno 

4. hol 0510 .jpg

Krenulo je natjecanje odbojkašica u 4. HOL sjever, u kojoj se natječu i tri zagorske ekipe. Odmah prvo kolo donijelo je i zagorski derbi u kojem je Bedex 3 dočekao Toplice 3. Prvi set je bio izjednačen, no pripao je Toplicama 3 25:21. U drugom setu gošće su bile dominantne od početka i slavile sa 25:8. U trećem setu vodile su domaće odbojkašice, no gošćama uspijeva preokret i sa 25:22 osvajaju treći set i dolaze do pobjede 3:0.

Toplice 3

Za Bedex 3 su igrale: Patricija Čajko, Natali Horvat (kap.), Mila Pavlović, Maša Lončarić, Hana Martinić, Noella Tuđa, Martina Šoštarić, Lea Gorup, Stella Androšević, Klara Salar, Klara Gretić; trenerica: Marija Srebak. Za ŽOK Toplice 3 nastupile su Lana Gorički, Morana Orešić (kap), Anita Draganić, Dora Žnidarić, Helena Matjašec, Lana Šimunić, Vedrana Orešić, Lucija Polanščak, Klara Kurko, Sabina Kuntić, Lorena Vodolšak, Lana Hlupić, Nika Ščukanec i Petra Marija Poslončec; trener: Robert Halapir. Toplice 2 su pak u 1. kolu trebale dočekati Lepoglavu, ali je utakmica odgođena.

Bedex 3

U 2. kolu Toplice 3 dočekuju Ludbreg 2, Toplice 2 gostuju kod Teama, a Bedex 3 kod Lepoglave. 

Uskoro startaju i druge kategorije 

Inače, ŽOK Toplice se ove sezone natječe s jednom ekipom mini odbojke, tri ekipe male odbojke, jednom ekipom mlađih kadetkinja, jednom ekipom kadetkinja i tri seniorske ekipe. ''Seniorska ekipa ŽOK Toplice 3 je razvojna ekipa kroz koju se djeca uvode u natjecanja. Nije naglasak na pobjedi nego na razvoju igre i stjecanju natjecateljskog iskustva. Za ovu ekipu imamo prijavljeno 30 cura koje ćemo kombinirati kroz natjecanje da svi pomalo dobiju priliku da odigraju koju utakmicu.'' – rekao je trener i pokretač odbojke u Toplicama Robert Halapir i dodao: ''ŽOK Toplice provodi treninge na 3 lokacije SŠ Pregrada, OŠ Krapinske Toplice i OŠ Mače. Uvijek primamo i upisujemo novu djecu u klub svih uzrasta. Trenutno u klubu trenira oko 130 djevojčica i djevojaka iz svih dijelova Krapinsko zagorske županije. Info 091 526 4784''.

Što se pak OK Bedexa tiče, u nadolazećoj sezoni igrat će sa prvom ekipom 2. HOL regija sjever, Bedex 2 igra 3. HOL sjever – skupina sjever, Bedex 3 4. HOL sjever – skupina sjever, a tu su i dvije ekipe u maloj i jedna ekipom u mini odbojci. Trenerica Ivana Čehulić napominje kako je cilj igranja u 4. HOL sa jednom ekipom, ali sa velikim brojem  igračica prije svega njihov razvoj. ''Ova liga nije nam primarno natjecateljskog karaktera (da jurimo rezultat), već razvojnog karaktera da cure steknu iskustvo i grade se kao sportašice.'' OK Bedex prima nove članice koru mini odbojku, dakle djevojčice rođene 2014. godine i mlađe. 

NAjčitanije