Pobjednici seniori Mladosti Z i veterani Zagorca KR

Autor

Večeras su odigrane posljednje utakmice malonogometnog Cupa Zagorja za registrirane nogometne klubove. Kod seniora pobje

p_158500cup zagorja mladost.jpg

Večeras su odigrane posljednje utakmice malonogometnog Cupa Zagorja za registrirane nogometne klubove. Kod seniora pobjedu su odnijeli domaći nogometaši iz Mladosti, dok među veteranima Zagorec iz Krapine nastavlja dominaciju.


Sama završnica bila je vrlo uzbudljiva i izjednačena. Dvije su utakmice riješene tek nakon izvođenja udaraca sa 6 metara.

Prve na rasporedu bile su polufinalne utakmice seniora. Bistra je vrlo tijesno s 4:3 savladala Stubicu, a u drugoj utakmici između Mladosti i Zagorca iz Velikog Trgovišća regularni dio je završio 1:1 i nakon što su Capar i Japec promašili udarce za Zagorec, a Iskrić i Sente bili precizni za Mladost u finale je otišla zabočka momčad.

I utakmica za treće mjesto je odlučena penalima.Nakoš što su Zagorec VT i Stubica odigrali 2:2 pristupilo se izvođenju penala. Za Zagorec su precizni bili Capar, Japec i Deak, dok su u ekipi Stubice svoje udarce u zgoditke pretvorili D. Matuša i Novak. Posljednji udarac imao je Martinić koji je pogodio prečku od koje se lopta odbila na parket i nakon toga odskočila natrag u teren.

Sudac S. Tuđa koji je bio na liniji odmah je pokazao da nije bio gol. Velika većina nije mislila tako i vidjeli su loptu u golu. Pa i meni je izgledalo kao da je lopta udarila u parket iza gol linije.

I finale je bilo prava drama. Nedugo nakon početka utakmice u dvorani je nestalo svjetla. Zbog kratkotrajnog pada napona svjetlo se ugasilo, a zbog samih žarulja kojima trena nekoliko minuta da se ponovno upale uslijedila je stanka od 10-ak minuta. Golovima Sentea i J. Tisanića Mladost je došla u vodstvo. Prednost je smanjio Babić iz kaznenog udarca.

Prema mom mišljenju to što su suci dosudili kao penal nije bilo ni blizu prekršaju, a kamoli prekršaju za najstrožu kaznu. Zato su to nadoknadili nekoliko minuta kasnije kad nisu sudili evidentan penal za Bistru.

Zabočka Mladost osvojila je 3. mjesto među veteranima glatkom pobjedom nad momčadi Hrvatskog Zagorja 7:2. Iako se to iz konačnog rezultatat ne može zaključiti finale veterana bilo je vrlo uzbudljivo. Dok su imali snage igrači Rudara D odolijevali su krapinskom Zagorcu i držali rezultat u neizvjesnosti. Tek na kraju utakmice igrači Zagorca s nekoliko brzih golova postavljaju konačnih 7:3.

Posebnu draž ovoj večeri dala je revijalna utakmica između mladih nogometaša domaće Mladosti i krapinskog Zagorca rođenih 1998. i 1999. Svakako treba istaknuti da je u redovima Zagorca igrala i jedna djevojčica Petra Dragčević i uz nekoliko odličnih poteza digla je na noge cijelu dvoranu i izmamila buran aplauz.