Prvenstvo Krapinsko-zagorske županije u tenisu za mlađe kategorije

Autor el
FotoJet.jpg

U subotu i nedjelju na terenima TK Oroslavje održano je prvenstvo KZŽ za mlađe kategorije. Okupili su se mladi tenisači iz svih zagorskih klubova, članova TSKZŽ.

U najmasovnijoj kategoriji Crveni tenis, nastupilo je 27 natjecatelja i natjecateljica koji su igrali najprije kvalifikacijski krug a onda po skupinama  gdje su najbolji bili: u Zelenoj skupini Martin Rogina (ZLA), u Brončanoj skupini Fran Gredičak (ORO), u srebrnoj skupini Tereza Dominko (BKH) i u Zlatnoj skupini Matej Andrun (ORO).

U kategoriji Narančasti tenis, nastupilo je 16 natjecatelja, koji su kroz 4 skupine došli do 8 najboljih. U zanimljivom natjecanju prepunom odličnih mečeva, najbolja je bila Anja Dolenec (ORO) pobijedivši Janu Stantić (BKH) rezultatom 10:4.

U kategoriji Zeleni tenis, nastupaju odvojeno dječaci i djevojčice.  Kod dječaka u finalnom susretu Amon Đukez  (BKH) pobjeđuje Jana Tisanića (ZAB) rezultatom 4 : 0, a kod djevojčica najbolja je Tia Jurinec (ZAB) ispred Jane Stantić (BKH).

Amon Đukez s tri pobjede je najbolji u kategoriji do 12 godina, ispred Jana Svažića (ZAB).

Kod djevojčica u kategoriji do 12 godina, najbolja je Neva Kožar (ORO) ispred Mirte Gregurić (ZAB)

Najbolji zagorski tenisač u kategoriji do 14 godina je Ilija Šandor (ZAB ) s četiri pobjede u skupini ispred Amona Đukeza s tri pobjede.

Anamarija Gorički (ZAB) potvrdila je status favoritkinje i u odličnom finalnom  meču protiv Mirte Gregurić slavila sa 4:3 (3)

Kod juniorki Nika Rihtarić (ZLA), pobijedila je Anju Ranogajec (ZAG) rezultatom 7:5.