Prvenstvo Mediterana u savate: Tustić viceprvak

Autor

U simpatičnom gradiću Graulhetu, smještenom u francuskom dijelu Pirineja održano je peto Prvenstvo Mediterana u savateu.

savateBokul200.jpg
U simpatičnom gradiću Graulhetu, smještenom u francuskom dijelu Pirineja održano je peto Prvenstvo Mediterana u savateu. U reprezentaciji Hrvatske Zagorje je bilo zastupljeno s dva borca, Miroslavom Tustićem i Danijelom Sekulić-Štefancem te trenerom Srećkom Znikom.

Danijel Sekulić-Štefanec je zapeo u polufinalu, te je nakon toga osvojio četvrto mjesto.

Mnogo uspješniji bio je Miroslav Tustić. Tustić je nakon tri uvjerljivo dobivena meča došao u finale u kategoriji do 65 kg, gdje ga je čekao jedan od najboljih svjetskih boraca, tamnoputi Francuz Karim Lafif. U vrlo borbenom i neizvjesnom meču oba borca su pokazali vrhunsku tehniku i o pobjedniku su odlučivale nijanse. Nakon održanih 5 rundi suci su presudili 2:1 u korist Lafifa. Tustićev trener Srećko Znika nakon meča je bio izuzetno zadovoljan borbom koju je Tustić prikazao.

Spomenimo da je nedavno Tustić u Sesvetskom Kraljevcu izborio i nastup u finalu Prvenstva Hrvatske koje će se održati u Stubičkim Toplicama 30. lipnja. U finalu će se Tustić boriti protiv dvostrukog svjetskog prvaka Zorana Cveka.

Vidljivo je da je iz Stubica boksa iznikao jedan novi trolist boraca koji uz Tustića i Sekulić-Štefanca čini još i Zdenko Mirt. Njih trojica već su neko vrijeme u samom vrhu Hrvatskog savatea, a bilježe i vrijedne međunarodne uspjehe.