Ravnice došle po bod, pa uzele sva tri boda

24. kolo III. HNL-središte

gr6.jpg

U vrlo lošoj utakmici 24. kola III. HNL-središte Ravnice su iznenađujuće slavile u Maču protiv Gaja, nakon što su u drugoj minuti sudačke nadoknade izborile kazneni udarac, kojeg je u pogodak pretvorio kapetan Matija Špičić. I to je zapravo sve vrijedno spomena u ovoj utakmici koju je bolje što prije zaboraviti.

U prvom dijelu bilježimo tek opasan udarac Kukurike u 21. minuti koji je završio pokraj gola i još opasniji pokušaj Brlečića iz slobodnog udarca u 42. minuti kojeg je odlično obrani Javor.
Prvi udarac prema gol u nastavku s bilo koje strane upućen je u 63. minuti kada je Vukadin sa 40 metara udaljenosti pucao preko gola. U 70. minuti gosti prvi puta prijete nakon kornera preko Raužana, ali ni on nije precizan. Jedinu prava šansa na utakmica dogodila se u 74. minuti kada je Maloča odličnom dubinskom loptom pronašao Miokovića, ali Bobinec odlično brani taj pokušaj. Maloča je okušao svoj udarac u 90. minuti, ali opasnost je otklonio Vukadin. I onda u drugoj minuti sudačke nadoknade ponajbolji domaći igrač, Dino Postonjski, nesmotreno ruši Pavića, pa vrlo dobri mladi sudac Luka Kelihar opravdano dosuđuje kazneni udarac. Loptu uzima kapetan gostiju Špičić, Bobinec čita stranu, ali lopta ulazi uz lijevu vratnicu u mrežu za konačnih 0:1 i zasluženu pobjedu gostiju.

Jedan opasan slobodnjak i pokušaj sa 40 metara udaljenosti za 90 minuta igre protiv Ravnica, puno je premalo za momčad domaćina, koja je u prvom dijelu prvenstva bila u samom vrhu, a sada iz kola u kolo pada na ljestvici. Od slabih rezultata jedino još više zabrinjava loša igra.

GAJ MAČE - RAVNICE 0:1 (0:0)
MAČE: igralište Gaja, GLEDATELJA: 200, SUCI: Kelihar, Matić i Krznarić.
STRIJELAC: 0:1 Špičić (11m) 90'+3.
GAJ MAČE: Bobinec, Deak (81' Šinko), Brlečić (86' Krznar), Hadžić, Postonjski, Šaban, Mi. Benčić (68' Starjački), Vukadin, Josipović, Ma. Benčić (86' Krpanec), Cvrtila (68' Kotarski). TRENER: Franjo Pužin.
RAVNICE: Javor, Piršić, Kopić, Toš, Raužan (87' Pavić), Kukurika (90'+2 Zenko), Maloča, Mioković, Hlebec, Cvitanović (69' Baričević), Špičić. TRENER: Vladimir Balagović.