Remi Gaja i Vrapča

gv1.jpg

U utakmici 26. kola III. HNL-središte Gaj i Vrapče remizirali su rezultatom 1:1. Oba pogotka postignuta su u prvom dijelu koje je bilo dinamičnije i sadržajnije, no i u nastavku je bilo zanimljivih situacija.


Prvi prijete domći u 2. minuti kada Šaban snažno puca iz prve s 30 metara udaljenosti, ai je zamalo neprecizan. Za goste prvi prijeti Ćosić u 7. minuti, ali mladi Strahonja uspijeva nakon bloka izbaciti loptu u korner. Tri minute kasnije Markušić na desnom krilu odlično pronalazi Tomšića koji dobro ubacuje za Nikšić, ali ovaj loše puca iz neposredne blizine. U 12. minuti Sambol ubacuje iz slobodnog udarca gotovo s centra, neoprezno rukom u svom kaznenom prostoru igra Proleta, pa sudac Meić dosuđuje kazneni udarac. Loptu uzima Šaban i sigurno poentira za 1:0. Bivši igrač Gaja, Bruno Rihtar, u 26. minuti iz okreta pokušava iznenaditi Strahonju, ali nije uspješan.

Samo dvije minute kasnije odličan potez Ćosića koji s ruba kaznenog prostora pogađa gredu. U 32. minuti Haramustek odlično probija desno, ali puca iz kosa iako je mogao upoliti bolje postaveljnog Mihaela Benčića koji ima šansu u 38. minuti kada iz dobre situacije pogađa blok. I onda u 40. minuti Ćosić odlično puca i ovaj puta pogađa vratnicu od koje se lopta odbija na nogu Špišića koji je priseban i s pet metara gura loptu u mrežu za 1:1.

Tek što se krenulo s centra Tomšić iz kosa s lijeve strane pogađa gredu. U 57. minuti kombiniraju aktivni Ćosić i Špišić koji dobro puca, ali Strahonja brani. Prvu prijetnju u nastavku za domaće ima Šaban u 60. minuti koji puca u blok iz dobre pozcijie. Šest minuta kasnije najbolja prilika za domaće. Matija Benčić probija desno i odlično ubacuje za Vukadina koji s deset metara udaljenosti sam i neometan puca pokraj gola. Slijedila su dva opasna kornera Haramusteka u 69. i 73. minuti no prvo Vukadin, a potom i Hadžić iz dobrih pozicija glavom prebacuju vrata. Od 78. minute gosti ostaju s igračem manje, nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen njihov kapetan Tomšić. No to se do kraja nije puno osjetilo, Gaj je stvorio još jednu priliku preko Postonjskog u 81. minuti koji glavom puca ravno u vratara Ševerđiju.



GAJ MAČE - VRAPČE 1:1 (1:1)
MAČE: igralište Gaja, GLEDATELJA: 200, SUCI: Meić, Krznarić i Matić.
STRIJELCI: 1:0 Šaban 12' (11m), 1:1 Špišić 40'.
GAJ MAČE: Strhonja, Deak (61' Krzar), Sambol (38' Šinko), Postonjski, Haramustek, Šaban, Mi Benčić (75' Starjački), Vukadin, Hadžić, Josipović (46' Ma. Benčić), Krpanec (61' Kotarski). TRENER: Franjo Pužin
VRAPČE: Ševerđija, Nikšić (79' James), Milinović, Rihtar (63' Bajan), Tomšić, Marić, Markušić (63' Vragolović), Ćosić, Hajnal, Proleta, Špišić (90' Martinović). TRENER: Denis Bezer
CRVENI KARTON: Tomšić 78' (drugi žuti karton)