Remi Poleta i Klanjca

12. kolo IV. NL-središte Zagreb - skupina A, Polet (SK) - KLANJEC 1:1 (1:0)

POLET SK - KLANJEC K. Pavlinić.jpg

Nogometaš Klanjca ušli su u utakmicu protiv četvrtoplasiranog Poleta s jasnom željom da prekinu niz nešto lošijih rezultata. Iako su u Svetu Klaru doputovali bez četiri standardna prvotimca u tom su naumu i uspjeli. Na kraju su odigrali 1:1, a dojam je da su bili bliži pobjedi.

Klanjec je prvi puta zaprijetio u 11. minuti iz slobodnog udarca preko Lovreka koji je zamalo neprecizan. U  26. minuti prvi šansu imaju gosti kada Pavlović dobro puca s 18 metara, ali Leš skreće u korner loptu koja je išla prema golu. Dvije minute kasnije K. Pavlinić se oslobađa svog čuvara i dobro puca s iste udaljenosti, ali je njegov udarac završava pokraj vratnice. U sličnoj je situaciji na drugoj strani i Ćavar u 32. minuti, ali učinak je isti. I onda u 38. minuti Iv. Lasić je više iz očaja opalio s preko 30 metara i to po sredini, no dekoncentrirani Žigman nije uspio ukrotiti loptu i ona ja završila u mreži za vodstvo domaćih od 1:0. Četiri minute kasnije opasan je Klanjec, u jednoj akciji prijete Vrabec, Lovrek i Drčić, ali mreža Poleta ostala je netaknuta.

U nastavak je Klanjec ušao s puno samopouzdanja da preokrene rezultat. Tako već u 47. minuti dobru priliku ima K. Pavlinić, ali s 10 metara udaljenosti puca preko gola. Dvije minute kasnije kombiniraju braća Pavlinić, a udarac Karla blokira Križić. K. Pavlinić je opasan i u 59. minuti, ali ovaj puta puca preko gola iz izgledne situacije. U 62. minuti s desne strane ubacuje Vrabec, Brlek dobro skače, ali puca glavom preko gola, a isti je učinak nakon udarca Zrnca nogom minutu kasnije. Domaći su ponovno na sceni u 78. minuti kada dobro puca Iv. Lasić, ali Žigman je ovaj puta siguran. I onda u 87. minuti Vlatković je  odbio u korner udarac F. Pavlinića. Korner odlično izvodi Zrnc, u skoku je najviši Brlek koji sa šest metara udaljenosti glavom sprema loptu u mrežu za konačnih 1:1.

 

POLET  (SK) - KLANJEC 1:1 (1:0)

SVETA KLARA: igralište Sveta Klara, GLEDATELJA: 50, SUCI: Šalković, Tomašić i Makar.

STRIJELCI: 1:0 Iv.  Lasić 38', 1:1 Brlek 87'.

POLET (SK): Kovačić, Križić, Vojnović, Vlatković, Gotovac, Pavlović, Iv. Lasić, Fučkar (74' Ig. Lasić), Gavranović, Ćavar, Orji (65' Dajak). TRENER: Zoran Vukelić

KLANJEC: Žigman, F. Pavlinić, Bogović, Brlek, Zrnc, Drčić, K. Pavlinić (70' Trbušić), Lovrek, Vrabec, Leš, Mustač. TRENER: Dragutin Tomašković.