Šamec i Šams predstavili svoj Citroen C2 VTS u Temple baru

Rally posada Dario Šamec i Goran Šams ima razloga za sreću ovih dana. Uz pomoć sponzora i bliskih prijatelja uspjeli su postati vlasnici Citroena C2 VTS,

    rally šamec-šams.jpg

Rally posada Dario Šamec i Goran Šams ima razloga za sreću ovih dana. Uz pomoć sponzora i bliskih prijatelja uspjeli su postati vlasnici Citroena C2 VTS, s kojim bi trebali biti znatno konkurentniji u nastavku rally sezone.

Svog novog „ljepotana“ predstavili su vrlo glamurozno, noć uoči utrke na Sljemenu u Temple baru u Stubičkim Toplicama.

-Naš C2 VTS star je sedam godina. Imamotor gr.A 190ks (olakšana radilica i zamašnjak, polirane klipnjace, kovane klipove, drugi ventili, opruge, štelajuče remenice....), ovjes Veneri, Verona štelajući plinski regulator kočenja, rolbar sparco s1600, Bacci kratki mjenjač sa Quaife šperom, dodatni motor serijski, trkaču eklektroniku J - spark, 4-1 supersprint granu, r2 komplet auspuh fi60, homologirane ziceve. Morat ćemo poraditi još na nekim sitnicama oko usisa i ovjesa. Mjenjac je isto vrhunski Bacci ko u prošlom autu samo s malo duzim diferencijalom i Quaife šperom,a vidjet ćemo kako će to držati sve te konje. Ako ne bude dobro, prebacujemo  se na ravne zube jer sekvencijalni mjenjač ipak kosta 9000 eura.-otkrio nam je Dario Šamec.

Dizajn vozila za sada ostaje isti, a preko zime će Šamec i Šams objaviti natječaj za novi dizajn autu, u kojem mogu sudjelovati svi, a najbolji će biti nagrađeni.

-Trebati će mi sad malo vremena da prilagodim stil vožnje jer C2 je puno stabilniji, mirniji, a samim time i brži auto. Ne brinem previše jer sam uvjeren da će mi brdska utrka na Sljemenu i Buzetu pomoći da se upoznam sa autom. Nadam se da će raditi bolje nego Peugeot 106 i da nam dječje bolesti neće poremetiti plan za osvajanje naslova prvaka – završio je Šamec.

- Želimo se zahvaliti svim sponzorima i prijateljima koji su uz nas cijelo vrijeme, a to su: Tokić autodijelovi, DAK motorsport, SM chiptuning, Automohenika Roginić, Vučna služba Špiček, Kovinotokarska radiona Žarko Franjčec, TIMS autotransport, Auto-klasik autodijelovi Zabok, Jadransko osiguranje, TEG Mihaliček, Hidraulika Kurelja, Strojna obrada metala Očić, Epilog Studio. – nadovezao se Šams.