Segesta omastila brk u Maču

22. kolo III. HNL-središte, GAJ MAČE - Segesta 1:3

Segesta omastila brk u Maču

Neočekivano, ali zasluženo nogometaši Segeste slavili su u Maču rezultatom 3:1. Domaći su svojoj vjernoj publici priuštili još jednu gorku pilulu. Nažalost po Gaj promjena trenera nije donijela željene pomake u igri i Gaj iz kola u kolo tone sve dublje. Srećom ima dobru bodovnu zalihu od jeseni, pa ovaj poraz neće uzrokovati dodatni pad od sedme pozicije.
Sam početak nije nagovještavao ovakav rasplet. Već u 13. minuti prijeti prvo Haramustek, a potom i Brlečić, no oba udarca završavaju u gostujućem bloku. U 20. minuti puca Cvrtila, ali ravno u Skendera. Tri minute kasnije pokušava Brlečić, ali Skender je ponovno siguran. Gosti prvi puta prijete u 33. minuti i odmah postižu pogodak preko Matića koji s(p)retno zabija glavom za 0:1. Dvije minute kasnije novi šok za domaće. Nakon ubačaja iz slobodnjaka s desne strne Kesse je neshvatljivo sam u domaćem šesnaestercu i glavom iz blizine pogađa za 0:2. Novi priliku domaći imaju u 40. minuti, no Skender odlično branik udarac Šabana.
Gaj aktivnije ulazi u nastavak. Igrala se 53. minuta kada Šaban pogađa vratnicu, no lopta mu se vraća na nogu i iz drugo pokušaja zabija pogodak za 1:2. Očekivao se preokret, no on se nije dogodio. Samo pet minuta kasnije Bobinec nepotrebno napušta svoja vrata, što koristi Kesse koji ga prebacuje udarcem glavom i sprema loptu u mrežu za konačnih 1:3. Do kraja utakmici i sreća je pomalo okrenula leđa Gaju, pa je udarac Brlečića umjesto u mreži završio na gostujućoj gredi. Tako su gosti omastili brk u Maču i skočili na 14. mjesto.

GAJ MAČE - SEGESTA 1:3 (0:2)
MAČE: igralište Gaja, GLEDATELJA: 200, SUCI: Radinić, Novosel i Delač.
STRIJELCI: 0:1 Matić 33', 0:2 Kesse 35', 1:2 Šaban 53', 1:3 Kesse 58'.
GAJ MAČE: Bobinec, Deak (71' Šinko), Brlečić, Sambol, Postonjski (40' Starjački), Haramustek, Šaban, Krznar, Hadžić, Krpanec (71' Mi. Benčić), Cvrtila (66' Kotarski). TRENER: Franjo Pužin
SEGESTA: Skender, Vranić, Kapac, Šipuš, Matić (51' Topalović), Kesse (76' Kopić), Bertina, Burumđžija, Coelho, Murati, Stojaković (88' Gulin). TRENER: Dalibor Sanader
(T. Zrinšćak)