Sjajna pobjeda sjajnog Zaboka

Košarkaši Zabok izborili su jednu od najvećih pobjeda otkako se godinu natječu u elitnom košarkaškom društvu. Nošeni fan

p_259122SLAVLJE ZABOK TRI (768 x 576).jpg
Košarkaši Zabok izborili su jednu od najvećih pobjeda otkako se godinu natječu u elitnom košarkaškom društvu. Nošeni fantastičnim navijanjem šestotinjak gledatelja oni su na svom parketu savladali Šibenik rezultatom 70:55.

Od početka se vidjelo da će to biti tvrda utakmica, na malo koševa. Prvi koš postigli su gosti na isteku 2. minute (trica Petković), no Zabok tada radi seriju od 9:0, pa je u 6. minuti 9:3. Črnjević je Žorića čuvao na klupi do 7. minute, a zajedno s njim u igru je ušao Bilić nakon čije serije od 5:0 Zabok ima prednost od +7 (16:9). No umjesto da dugim organiziranim napadima dotuku protivnika, zabočki su košarkaši s nekoliko prebrzih pokušaja za tri vratili Šibenik u igru, pa su tako gosti s zvukom sirene i tricom Filipovića došli na kraju prve četvrtine na samo koš zaostatka (16:15).

Tricom Petkovića gosti vode po drugi puta na utakmici na ulasku u drugu četvrtinu (16:18). Ostatak drugog djela utakmice jedna i druga momčad izmjenjivale su se u vodstvu, da bi Zabok rezultatom 34:32 krenuo na veliki odmor.

U trećoj četvrtini silovito je krenuo Žorić, serijom njegovih 9 koševa i tricom Garme Zabok u 24. minuti ima vodstvo od 12 koševa (47:35). Kod rezultata 49:39 u 36. minuti Kalpić zove time out nakon kojeg Šibenik prelazi na zonsku obranu, pa gosti serijom od 7:0 dolaze na samo -2 (49:47). Ipak u samoj završnici tog djela koševima Žorića i Ivanova, domaći s pristojnih pet koševa viška ulaze u zadnji dio utakmice (54:47).

Šibenik nošen sudačkim trojcem, na gnjev domaće publike uspijeva serijom od 6:0 doći na 54:53, a onda i na 56:55 i to je bilo sve od gostiju. Važnu tricu tada zabija Bilić, kojem se pridružuju vrlo dobri kapetan Lež i Žorić i Zabok iz minute u minutu podiže prednost do konačnih 70:55. Na kraju utakmice razdragani igrači Zaboka skočili su među gledatelje s kojima su zajedno proslavili veliku pobjedu.

Ponovno je Žorić bio prvo ime Zaboka u 20 koševa i fantastičnih 12 skokova. Nevjerojatno je s kakvim žarom i angažmanom ovaj afirmirani igrač brani boje Zaboka. To su prepoznali i navijači koji imaju novog velikog idola.Vrlo dobri u redovima Zaboka bili su Bilić i Lež koji su postizali koševe u važnim trenutcima, baš kao i Ivanov. No još jednom je ovo bila pobjeda cijelog koletktiva. Kod gostiju je najbolji bio Petković ss 16 koševa (4 trice) i 6 skokova, a solidni su bili Mimica i Filipović.

Zabok sada rasterećen, ali nikako opušten putuje na teško gostovanje u Sinj kod Alkara koji već ima jednu veliku pobjedu protiv jakog Kvarnera. Pobjedom bi Zabok sigurno zadržao prvo mjesto, a kakva bi to samo pozivnica bila za derbi prvenstva 4. kola protiv Cedevite u Bedekovčini.

IZJAVE TRENERA

Zoran Kalpić, Šibenik: «Znao sam da će ovo biti tvrda utakmica, igrali smo protiv jako dobrog protivnika. Čestitam kolegi Črnjeviću i njegovoj momčadi na pobjedi, odigrali su danas puno bolje nego mi. Loše smo igrali u napadu, još uvijek smo nezreli za rješavati ovakve utakmice u egalu, nismo naučeni dobivati ovakve utakmice u gostima. Moramo raditi na taktičkoj zrelosti ove ekipe. Dajte nam vremena s obzirom na mladost ove ekipe da sazrimo. Zaboku želim puno uspjeha dalje u sezoni.»

Dragutin Črnjević, Zabok: «Vidjeli ste koliko se igrači vesele pobjede, a i ja sam sretan što smo pružili tako dobru igru. Utakmica je bila vrlo tvrda i vrlo čvrsta i tek u završnici smo uspjeli slomiti Šibenik. Presudila je naša kolektivna igra, ali i individualna kvaliteta Žorića koji nas je dugo držao u prednosti. Bitno je da smo obrano odigrali dobro. Kad ćemo tako odigrati obranu, uvijek ćemo biti u situaciji da dobijemo utakmicu.

Ovaj tjedan marljivo ćemo se pripremati za prvo gostovanje na jednom od najtežih terena u ligi, onom u Sinju. Idemo tamo na pobjedu, nećemo sigurno ući sa strahom, dat ćemo sve od sebe da dobijemo tu utakmicu.»