Skijanje: Saša Tršinski osvojila prvu FIS medalju

Autor

Nakon zapaženog nastupa na Topolinu i u Loki, Saša Tršinski došla je do svojeg prvog FIS postolja i to na utrci na Sljem

sasa_trsinski_postolje.jpg

Nakon zapaženog nastupa na Topolinu i u Loki, Saša Tršinski došla je do svojeg prvog FIS postolja i to na utrci na Sljemenu koja se vozila prošlog tjedna.

Novi je to veliki uspjeh mlade zabočke skijašice koja dokazuje da ima što za reći i u međunarodnoj konkurenciji. Iako je bolje vozila veleslalom, dokazala je da ima potencijala i u slalomu, a upravo je u toj disciplini osvojila svoje prvo FIS postolje i medalju na međunarodnim natjecanjima.

Iako konkurencija nije bila kao na Topolinu, još uvijek je bila iznimno jaka tako da je treće mjesto iznenadila i njenog oca Sašu. Nakon vrlo dobro odvožene prve utrke slaloma dijelila je treće mjesto, da bi u drugoj utrci bila još bolja i tako sama ostala na trećoj stepenici pobjedničkog postolja. Važno je napomenuti da je obje staze postavio Ante Kostelić, a zna se da on ne voli takozvane Miki Maus slalome. Upravo suprotno. Staza je bila zahtjevna, a dosta mladih natjecateljica je moralo odstupiti.

Nakon slaloma vozio se i veleslalom. I tu je stazu u obje utrke postavio Ante Kostelić. Još jednom se pokazalo da je u veleslalomu puno jača konkurencija, kao što je bila na Topolinu i u Loki. No ni tu Saša nije razočarala. Osvojila je sedmo mjesto, a do novog pobjedničkog postolja nedostajalo je nešto manje od pola sekunde.

Unatoč velikoj šansi za postolje, razočaranja nikako nema. Imat će ona još puno šansi da dokaže svoj veliki talent. Ova tri tjedna s reprezentacijom pokazala su se kao pun pogodak i Saša je dokazala da je sasvim zasluženo obukla kockasti kombinezon.

Saša nije imala vremena proslaviti svoj uspješan reprezentativni debi, jer ju već ovog vikenda očekuju čak četiri utrke Elan Croski kupa u austrijskom Silianu.