Svakom po bod!

U 1. KOLU 2. NL ZAGOREC UGOSTIO DUGO SELO

1.JPG

U prvom kolu 2. NL krapinski Zagorec je na svom terenu ugosti svog starog rivala Dugo Selo i nakon 90 minuta susret je završio neriješenim rezultatom – 1:1.

Već u prvom kolu trener Reić imao je problema sa sastavom jer se na treningu povrijedio iskusni Matija Majcenić te je Zagorec morao u susret oslablje. No, kako je počeo susret mislili smo da se to neće osjetiti jer  nakon početnog ispitivanja snaga ( oba su klub doživjela dosta kadrovskih promjena, op.a. ) Zagorec je već u 1 . minuti imao dobru priliku. Bračević je ubacio loptu sa desnog krila i kad se očekivalo da će Smrekar mirno primiti loptu Filipović je uklizao i izbacio loptu u korner. Deset minuta kasnije prijete po prvi puta gosti da bi u 17. minuti došli u vodstvo na iznenađenje navijača jer domaćin je puno bolje stajao na terenu.

Naime, obrana Zagorca je pogriješila i Slunjski je ubacio oštru loptu na visinu od 8 metara u šesnaesterac gdje ju sam prima Palić i sigurnu posprema loptu u mrežu nemoćnog Bručija. Nakon vodstva gostiju Zagorec je činio sve da dođe do izjednačenja i bilo je nekoliko poluprilika  koje su ostale nerealizirane. No, zato je 44. minuta nagovijestila da bi se konačno mogla zatresti i mreža sigurnog Mandića.

Matija Smrekar odlično je prevario dvojicu obrambenih igrača gostiju te ubacio loptu u šesnaesterac gdje ju dočekuje Bračević i volejom pogađa desnu stativu gola. Minutu kasnije gotovo ista akcija s tim da je asistent ovoga puta bio Strabić a Bračević namjestio nišanske sprave i pogodio mrežu nemoćnog Mandića za izjednačenje i odlazak na poluvrijeme.

Drugo poluvrijem u potpunosti je pripalo Zagorcu i svi su očekivali da će domaćin do tri boda. Bilo je nekoliko poluprilika i prilika ali zasigurno najveća je bila u 87. minuti kada je Luka Kožić ušao u šesnaesterac gostiju iskosa s desne strane i umjesto da vrati povratnu loptu do slobodnog Smrekara on puca a Mandić odbija loptu u korner.

Na kraju su se čak mogli veseliti i gosti je u sudačkoj nadoknadi su imali odličnu priliku preko Petkovića ali je njegov udarac za malo promašio okvir vrata gola Zagorca.

NA kraju je ipak na semaforu ostao rezultat iz 45. minute Zagorec 1. Dugo Selo 1.

Svoj slijedeći prvenstveni susret Zagorec igra u petak, 25. kolovoza u 17 sati, na svom terenu protiv ekipe Osijek II:

OKVIR 1

Zagorec – Dugo Selo 1 : 1 ( 1 : 1 )

KRAPINA Stadion ŠRC Podgora. Gledatelja: 300. Sudac: Ivan Šantić ( Kastav ) 7; Pomoćnici: Marko Balen ( Rijeka ), Robi Kezele ( Rijeka ). Četvrti sudac: Jasmin Horvat ( Varaždin ). Delegat: Antonio Pavlečić ( Zagreb ).

STRIJELCI: 0:1 Palić ( 17); 1:1 Bračević ( 45).

ZAGOREC: Bruči 7 – Landripet 7,Cetina 7, Braun 7, Topolovec 6,5 ( od 46. Vujičić 6 ) – Jug 6, Strabić 6,5 (od 80. Vinski - ), Galić 6 ( od 46. Karković 6,5 ), Sunagić 6 ( od 56. Kožić 6,5 ), Bračević 7 ( od 80. Brčić - )– Smrekar 6,5. Trener: Sven Raić 7.

DUGO SELO: Mandić 7 – Bastalec 6, Filipović 7, Mustapić 7, M. Starčić  7 – Darojković 6 ( od 90+1 Radoš - ), Kovačić 7, Rašić ( od 82. Valek - ), Selman 6 ( od 46. Petković 6 ), Slunjski 6,5 – Starčić 6, Palić 7 ( od 72. J. Starčić 6,5 ).

Žuti kartoni: Zagorec: Cetina (62), Jug (75).

Crveni kartoni: -