Svakom po bod

U RADOBOJU ODIGRAN DERBI 2. ŽNL RADOBOJ - DESINIĆ

1RAD-DES (3).jpg

U Radoboju je odigran derbi susret 2. ŽNL između istoimenog domaćina i Desinića te nakon tvrde, čvrste i vrlo borbene utakmice susret je završen bez pobjednika 1:1.

Oba stručna stožera imali su problema sa sastavima jer Radoboj nije mogao računati na Blaža Potočkog, Filipa Mikšu i Slavena Škrleca dok gosti nisu mogli računati na Halužana i Srerdara. Unatoč tome njihove zamijene odigrale su dobro te je susret bio pun dinamike a na kraju i male dramatike.

Susret su puno bolje otvorili domaćini, što je bilo i očekivano s obzirom da se znalo da će eventualnom pobjedom Radoboj preuzeti vrh tablice, dok su se gosti ograničili na obranu sa brzom tranzicijom prema obrani Radoboja. Takova igra rezultirala je i prvom prilikom u petoj minuti kada je David Švaljek iz izgledne prilike odlično pucao ali za malo pored gostujućeg gola.  I kako biva u nogometu – ako ne iskoristiš prilike protivnika će iz svoje prve zabiti ! Igrala se 27. minuta kada je sudac Kožar dosudio slobodan udarac na udaljenosti od 20 metara od domaćeg gola. Loptu je namjestio Hajdinjak i preciznim udarcem, neobranjivo pogodio samih devedeset nemoćnog Hrvoja. Euro gol !

Ovaj pogodak nije donio apatiju u redove Radoboja koji još jače atakiraju prema golu sigurnog Pavlice te u tri minute kasnije promašuju najizgledniju priliku na utakmici. David Švaljek probio  je lijevu obrambenu liniju gostiju te uputio povratnu loptu u peterac gostiju gdje  ju dočekuje Smrečki i dok su domaći navijači već slavili izjednačenje, bilo je teže promašiti negoli pogoditi, Smrečki neobjašnjivo upućuje mlaki udarac daleko pored gola ! Do kraja poluvremena igrači Radoboja uspjeli su još dva puta pogoditi i okvir gola, 36. i 39. minuta ali se na odmor ipak otišlo vodstvom gostiju postignutim u 27. minuti.

Drugo poluvrijeme već nakon dvije minute ponudilo je zicer Radoboja ali opet ništa – malo sreća malo sigurni Pavlica i vrijeme je neumitno teklo prema posljednjem sučevom zvižduku a igrači Radoboja unatoč velikoj želji i borbenosti nikako da pogode mrežu Desinića. No, onda se odgodila posljednja minuta susreta i posljednja prilika da Radoboj dođe do izjednačenja. Dosuđen je slobodni udarac iskosa sa desna strane za Radoboj. Loptu je uzeo mladi Tin Fruk i dok su svi očekivali centaršut „mali nogometni virtuoz“ izvlači iz svog arsenala još jedan potez i iznenađuje sve i sigurnog Pavlica te upućuje izravan udarac prema golu gdje lopta poprima „neobjašnjivi“ efe i kreće prema donjem desnom kutu gostujućeg gola. U gužvi koja je nastala nitko od igrača nakon krive procjene Pavlice ne zahvaća loptu i ona odsjeda u samom kutu gostujuće mreže. Izjednačenje. Sasvim zasluženo !

Na kraju lider prvenstva, Desinić, i drugoplasirani Radoboj potpisali su neriješeno i svakom po bod.

Radoboj – Desinić 1:1 ( 0:1 )

Radoboj: Igralište NK Radoboj. Gledatelja: 150. Sudac: Nikola Kožar ( Donja Stubica ). Pomoćnici: Boris Petriško ( Donja Stubica ), Stjepan Pešec ( Gornja Stubica ).

Strijelci: 0:1 Hajdinjak (27); 1:1 Fruk (90).

NK RADOBOJ: Hrvoj, Tušek, F. Švaljek, Vuzem, D. Švaljek, Fruk, A. Smrečki, Vidović, Topolovec, Šalković, Krsnik. Još su igrali: Cerovec, Valjavec, Pernjek, J. Smrečki i Špoljar. Predstavnik kluba: Tomislav Pelin.

NK DESINIĆ: Pavlica, Halužan, Krizman, T. Fruk, Beber, S. Fruk, Marko Lončarić, Cigrovaski, Stiplošek, Zanoški, Hajdinjak. Još su igrali: Ptičar, Kučiš, Koprivnjak, Mario Lončarić, Biruš, L. Beber i Kundih. Trener: Zvonko Serdar.