Trener Črnjević: U subotu pišemo povijest

Autor

Zabok trese košarkaška groznica. Odbrojavaju se sati do početka natjecanja u prvoj ligi i domaće utakmice u Bedekovčini

p_611485zabok600 (600 x 353).jpg
Zabok trese košarkaška groznica. Odbrojavaju se sati do početka natjecanja u prvoj ligi i domaće utakmice u Bedekovčini protiv Osijeka 2006. Tom će utakmicom zabočki košarkaši upisati jednu od najsvjetlijih stranica kako zabočkog, tako i županijskog sporta.


No, trener Črnjević je čvrsto na zemlji, a u zgusnutom ritmu treninga pronašao je vremena i da progovori za naš list.

Odigrali ste brojne utakmice u posljednja dva mjeseca, kako ste zadovoljni pripremnim periodom?

Črnjević: Sve planirano je i ostvareno. Odgoda prvenstva nam je doduše malo poremetila plan, pa smo u ova dva tjedna odigrali samo jednu prijateljsku utakmicu protiv Dubrave. Kvarner nam je odgodio zbog problema u momčadi. No, isto tako moram priznati da nam je stanka i dobro došla zbog ozljeda Lekića i Čosića, a treninzima se nakon teže ozljede vratio i Baričević pa smo još spremniji dočekali sezonu. Velik broj utakmica odigrali smo iz razloga što se igrački kadar tijekom priprema mijenjao.

Kakav ćemo Zabok gledati u sljedećoj sezoni i što objektivno možemo očekivati od ove momčadi?

Črnjević: Momčad je zasigurno puno jača nego prošle sezone. Otišla su četiri igrača koja nisu mogli pratiti nove obaveze, a popunili smo se s pet iskusnih prekaljenih prvoligaških igrača, dok je kostur momčadi ostao na okupu. Liga je izjednačenija u odnosu na prošlu sezonu i svatko svakoga može dobiti. Što se tiče naše igre bit ćemo još agresivniji, s čvršćom obranom i brzim rješenjima u napadu. Posebno smo puno radili na brzoj transformaciji iz obrane u napad. Tijekom sezone vidjet ćemo da li je to bilo dovoljno za opstanak u ligi, a ja vjerujem da je. Da bi se to ostvarilo moramo sve pobjeđivati kod kuće, a za nešto više potrebni su i dobri rezultati u gostima.

Zabok je prije tjedan dana napustio Ljubo Prgomet, je li to ostavilo traga na ostatku momčadi? Kakva je atmosfera među dečkima?

Črnjević: Prgomet je za mene svršena priča. Ova momčad ima puno boljih i zaslužnijih igrača od njega. Prije svega Leža i Peklarića koji već uživaju status klupskih legendi. Sretan sam što u momčadi nema klanova. Poseban ton momčadi uz kapetana Leža daje besprijekorni Ivanov koji je veliki profesionalac na terenu, ali i van njega. I ostali novopridošli igrači ponašaju se profesionalno i u momčadi sada stvarno nema nikakvih problema ni razmirica.

Hoće li igranje u Bedekovčini biti hendikep za momčad Zaboka?

Črnjević: Ne smatram to hendikepom, i prije smo znali što nas čeka, to je naša realnost. Bedekovčina nam pruža zaista sjajne uvjete. Imaju čak bolje uvjete od nekih prvoligaških momčadi. Oni koji su pratili košarku u Zaboku, pratit će je u Bedekovčini. Što više vjerujem da će se broj gledatelja i povećati, a dvorana u Bedekovčini može primiti preko 1000 gledatelja. Navijačka atmosfera nam je itekako potrebna, nadam se da će dolaziti gledatelji iz čitavog Hrvatskog zagorja. Osim naše dobre momčadi moći će na djelu vidjeti i momčadi poput Šibenke, Cedevite, Dubrovnika i ostalih. Jednom riječju Bedekovčina će imati privilegiju da se u njoj igra najbolja košarka u državi.

U subotu 27. listopada u 19 sati očekuje nas prva povijesna prvoligaška utakmica protiv Osijeka 2006. Što znate o toj momčadi?

Črnjević: Momčad Osijeka je nešto slabija u odnosu na prošlu sezonu odlaskom Kešine, Helbicha, Petrovića i Budimira koji su bili nosioci igre. Najbolji igrač ime jedinica Duvančić, a vrlo dobri su i mlađi Helbich pod košem i na vanjskoj poziciji Tankosić. Momčad je popunjena s mlađim igračima željnim dokazivanja i sigurno nećemo imati lak zadatak. No, mi smo svjesni što nas čeka i da u subotu pišemo povijest. Naša računica je jasna u ovoj, kao i u svakoj drugoj utakmici idemo na pobjedu. Nadam se da će nas u tome podržati naši vjerni navijači, koje pozivam ovim putem. U subotu nas u Bedekovčini očekuje pravi spektakl.

I zaista ne sumnjamo u Črnjevićeve riječi da nas u subotu u 19 sati u Bedekovčini očekuje pravi spektakl. Cijena ulaznice je simboličnih 20 kuna, baš kao i na županijskim nogometnim utakmicama, a navijače osim košarke očekuju i brojna iznenađenja, kao i nagradne igre.

Očekuju se pune tribine. Dođite i postanite dio povijesti zajedno sa zabočkim košarkašima.

Razgovarao: Tomislav Zrinšćak