Trener Vladimir Tuweg i Gaj sporazumno raskinuli suradnju

Gaj Mače ostao bez trenera

Trener Vladimir Tuweg i Gaj sporazumno raskinuli suradnju

Vladimir Tuweg od jučer nije više trener Gaja. Iako je Gaj sezonu završio na trećem mjestu, čelništvo kluba na čelu s predsjednikom Nikolom Marijićem nije bilo do kraja zadovoljno njegovim radom, kao i nekolicina igrača, pa je razlaz bio neminovan. Tuwegu nije pomoglo ni povjerenje glavnog sponzora kluba i „dobrog duha“ Maria Čehulića, koji je najzaslužniji što je Gaj trenutno jedna od najboljih momčadi treće HNL. Svakako zasluge za povijesni rezultat ima i Vladimir Tuweg, kojem je ovo bio prvi veliki trenerski posao. Tuweg se dobro snašao, a što nije nevažno pokazao je i velike ljudske kvalitete. U potpunosti se predao radu u Gaju, a uspjehe i neuspjehe doživljavao je vrlo emotivno. Svakako se radi o jednom čestitom i pozitivnom čovjeku.

Odlazak Vladimira Tuwega povezuje se tekstom na jednom sportskom web portalu, no Uprava kluba to odlučno demantira i u priopćenju navodi da je do prekida došlo radi loše reakcije igrača na zadnjim pripremnim utakmicama, te da se Tuwegu zahvaljuju za sve što je učinio za njihov klub i da mu žele sreću u daljnjem radu.

-U jučerašnjem razgovoru predsjednik Marijić mi je u ime Uprave naznačio da trener ne može biti iznad Uprave, ja mislim da se nisam tako postavljao, no ipak smo se dogovorili da sporazumno prekinemo suradnju. Mario Čehulić pokušao je smiriti situaciju, ali ostao je u manjini. Ja mu se zahvaljujem na podršci i suradnji tijekom cijelog mog boravka u Maču. Mario voli ovaj klub i daje mu puno jako puno u svim pogledima. On jednostavno voli nogomet i živi za Gaj. Moram demantirati činjenicu iz teksta da nisam imao na raspolaganju masera, jer sam imao vrhunskog masera Nikolu Fotiveca, koji je radio prava čuda i u rekordnim rokovima igrače vraćao u stroj, na čemu mu se zahvaljujem.  Mlad sam trener, zahvalan sam Gaju na prilici, odlazim čiste savjesti, a ni rezultat koji sam ostavio nije loš. Svakako se moram zahvaliti i svojim „mentorima“ Ratku Ninkoviću i Zoranu Vukeliću koji su mi svojim savjetima puno pomogli u radu -izjavio nam je Vladimir Tuweg, s kojim je Gaj izborio povijesni ligaški uspjeh i završio na trećem mjestu III. HNL-središte na kraju jesenskog dijela prvenstva.

Tko će naslijediti Tuwega još uvije nije poznato, no iz Gaja su naznačili da će odmah nakon izbora novog trener o tome obavijestiti sportsku javnost.