Četiri mlade zagorske gimnastičarke u vrhu su hrvatske gimnastike

U Osijeku održano Prvenstvo Hrvatske u gimnastici u svim dobnim kategorijama

IMG-20240628-WA0011.jpg

U organizaciji GK Žito Osijek je bio domaćin Prvenstva Hrvatske u svim programima (apsolutnom, slobodnom, obaveznom i univerzalnom) sportske gimnastike. U gradu na Dravi nastupili su naši najbolji gimnastičari i gimnastičarke, a okupilo se gotovo 550 gimnastičara i gimnastičarki iz 39 hrvatskih klubova.

Među hrvatskom gimnastičarskom elitom bile su i tri zagorske djevojčice koje brane boje GK Dubrava iz Zagreba. Naše mlade Zagorske su oduševile i odličnim su nastupima pokazale da spadaju u sam vrh hrvatske gimnastike. U Hrvatsko zagorje donijele su zlatnu, srebrnu i dvije brončane medalje u pojedinačnim nastupima i zlato i srebro u ekipnom programu.

Najuspješnija je bila Erika Iskrić koja je nastupila u kategoriji mlađih kadetkinja. Erika je dominirala u svim disciplinama i osvojila je zlatnu medalju u pojedinačnom programu s ukupno 61.600 bodova. U istoj konkurenciji Tena Tkalčević je bila srebrna, dok je Magdalena Kruhak zauzela 19. mjesto. Sve tri zagorske gimnastičarke sudjelovale su u osvajanju drugog mjesta GK Dubrava u ekipnoj konkurenciji kod mlađih kadetkinja.

U konkurenciji juniorki Antonija Gorički osvojila je broncu na ručama s osvojenih 9.600 bodova, dok je na gredi bila peta, što je lijepi uspjeh s obzirom na dvogodišnju pauzu.

Tonka Gregurić (2016. godište) je u konkurenciji U-1 u višeboju osvojila 3. mjesto i brončanu medalju uz 52.450 bodova. Ujedno je bila i dio ekipe koja je osvojila zlatnu medalju u ekipnom programu.

Prije nastupa na PH zagorske djevojčice i djevojke imale su odlične nastupe u 1. i 2. kolu Kupa Hrvatske regije-sjever. Erika Iskrić dva puta je osvojila prva mjesta u svim konkurencijama ekipno i pojedinačno i tako postala najuspješnija mlada zagorska gimnastičarka.

Tonka Gregurić pojedinačno je bila četvrta u prvom kolu, a druga u drugom kolu, dok je pojedinačno bila prva u oba kola.

Tena Tkalčević je u prvom kolu kupa bila druga pojedinačno, u drugom četvrta, a oba je kola osvojila prvo mjesto u ekipnom poretku.

Iza svih ovih postignuća stoje nevjerojatan talent, uporan rad, disciplina i predanost sportu koji ove djevojčice najviše vole. Čak pet puta tjedno odlaze u Zagreb, u Dubravu i Lučko, gdje treniraju unazad nekoliko godina. Treninzi traju uglavnom tri sata, a na spomenute lokacije  ih voze roditelji osobnim automobilima. Bez apsolutnog angažmana roditelja, odlične suradnje sa školom i učiteljima, te rada i truda trenera i trenerica, put do uspjeha naših malih gimnastičarki bio bi znatno otežan.

NAjčitanije