U Delnicama održano PH u ljetnom biatlonu: SKI klub Oroslavje najbolji u Hrvatskoj

Autor

Na biatlon poligonu Dragomalj pokraj Delnica održano je PH u ljetnom biatlonu na kojem je nastupilo osam hrvatskih klubova.

SPORT 14_ 10__PH U BIATLONU Ana Frinčić i Mihaela Visinski.jpg

Na biatlon poligonu Dragomalj pokraj Delnica održano je PH u ljetnom biatlonu na kojem je nastupilo osam hrvatskih klubova. Prvi dan je vožena disciplina sprinta sa po jednim ležećim i stajaćim gađanjem, a drugi dan dohvatna utrku sa dva ležeća i dva stajaća gađanja. U sprintu je najviše pokazala Mihaela Visinski koja se okrunila titulom juniorske prvakinje Hrvatske. Srebrne medalje osvojili su Filip Kontak (seniori), Goran Knezić (stariji dječaci), Noa Jagečić (mlađi dječaci) i Vinka Kovačić (mlađe djevojčice), dok je Ana Frinčić (kadektinje)  bila brončana. Blizu medalje bio je Marko Šturlan (kadeti) koji je završio na četvrtom mjestu, dok je Tomislav Češković (kadeti) bio šesti, a Suzana Kucelj (mlađe djevojčice) peta.

U drugi dan Oroslavje je ušlo sa osam biatlonaca, ali rezultati nisu izostali. Titulom prvakinje Hrvatske okitila se Dora Kurečić u konkurenciji  mlađih djevojčica, a njena klupska kolegica, Vinka Kovačić, u istoj je kategoriji bila druga. Drugim mjestima i srebrnim medaljama okitili su se i Noa Jagečić (mlađi dječaci) i Goran Knezić (stariji dječaci). Sa broncom su se u Oroslavje vratili Ana Frinčić (kadetkinje) i Marko Šturlan (kadeti), dok su Suzana Kucelj (mlađe djevojčice) i Tomislav Češković (kadeti) natjecanje završila na petom mjestu.

Ekipno, SKI klub Oroslavje državni je prvak u ljetnom biatlonu za 2013. godinu, što je još jedno veliko priznanje za ovaj klub.