Upravo je završila utakmica u Dubravi Zabočkoj. Evo detalja

RUDAR DZ - NUR 10.JPG

U 7. kolu 4. NL središte skupina A, Rudar DZ je dočekao Nur. U utakmicu domaćini su ušli sa zadnjeg mjesta, sa samo jednim bodom. Kako je Nur bio udaljen samo tri boda, Rudar DZ je ovu utakmicu mogao doživjeti kao prekretnicu i to sa novim trenerom Renatom Jurčecom. 

Hunjak za zasluženo vodstvo

Još u fazi početnog ispitivanja snaga, stigao je prvi udarac gostiju. U četvrtoj minuti sa 25 metara pokušao je Marko Kardum, ali pucao je visoko preko gola. U 14. minuti odlična prilika za domaćine. Danijel Hunjak probio se s desne strane u kazneni prostor, dobro primio dubinsku loptu, prebacio i golmana, ali mu lopta bježi previše lijevo, pa ju vraća za Dansoua, koji iskosa sa 10 metara vara čuvara i puca malo pored gola.

No, slijedeća akcija domaćina završila je zasluženim vodstvom. Nakon odlično razigrane akcije na centru, Juraj Tumpić daje po sredini loptu u dubinu za Hunjaka, koji na vrijeme bježi obrani i ostaje jedan na jedan sa Hadžiselimovićem, vara ga i šalje loptu u mrežu za 1:0. Igrala se 17. minuta. Već u 19. minuti Sandro Vincelj se oslobodio na 20 metara i pucao, malo pored gola. U 20. minuti Vincelj s desne strane daje na drugu za Dansoua, koji ubacuje pred gol, a obrana izbija u korner. U 26. minuti nova odlična akcija domaćina po lijevoj strani koju su odigrali Matej Majsec i Dansou, koji daje u završnici povratnu za Tumpića, koji je sam na nekoliko metara ispred Hadžiselimovića, ali puca u njega.

Gosti pokušavaju u 29. minuti, kada u blok sa 13 metara puca Mislav Valenta, te minutu kasnije kada s desne strane pokušava Domagoj Gazibara, ali puca pored gola. No, u tim trenucima domaćini su popustili u inicijativi koju su imali dobrih 25 minuta. No, Rudar DZ brzo vraća posjed i u 39. minuti Dansou opet stvara pomutnju na lijevoj strani, ubacuje, ali lopta odlazi pored svih. Na drugoj strani Valenta puca sa 30 metara, lopta skače, ali Krunoslav Škof je siguran. U nadoknadi prvog dijela sa 20 metara puca Vincelj, ali preko gola. Tako se na odmor odlazi sa zasluženih 1:0.

Hunjak potvrdio pobjedu 

Nastavak počinje odličnom šansom za goste u 50. minuti. Previše mjesta ostavila je obrana domaćina i na ubacivanje s desne strane po zemlji sam se na sedam osma metara našao James Ernest Radman, no Škof sjajno brani njegov udarac. Na drugoj strani, u 53. minuti pokušava sa 25 metara Tumpić, nije bio loš pokušaj, ali lopta ipak odlazi malo pored gola. U 56. minuti Darko Hitrec puca iz slobodnjaka sa 25 metara, no Hadžiselimović brani nezgodan udarac po zemlji uz samu stativu. 

U 60. minuti dvostruka ogromna šansa za domaćine. Majsec je iskoristio smušenost obrane i glavom jednu visoku loptu na rubu kaznenog prostora proslijedio za Dansoua, koji vidi potpuno samog Tumpića. Ovaj izlazi sam na Hadžiselimovića, vara ga i pogađa stativu, pa na odbijenu loptu dolazi glavom i pogađa prečku. Svakom je domaćem navijaču u tom trenutku kroz glavu prošla misao: Hoćemo li žaliti za ovom situacijom? Na drugoj strani, u 66. minuti sa 25 metara iz slobodnog udarca u živi zid puca Ivan Sokić. 

U 75. minuti, tek što je ušao u igru za goste, sa 25 metara puca Bruno Marić. Škof ima malo problema sa loptom, ali ipak ju hvata. U 76. minuti najbolja šansa za goste. Nakon ubacivanja s lijeve strane, lopta se od bloka odbila do Erica Bazire, koji puca iz prve sa manje od deset metara iz odlične pozicije, ali pogađa prečku. Novi okvir gola pogođen je u 80. minuti. Ovaj puta Vincelj je za domaćine pucao iz slobodnjaka iskosa sa lijeve strane, a Hadžiselimović je nekako uz pomoć stative spasio. Niti minutu kasnije, Vincelj puca iz igre, po sredini sa 20 metara, a Hadžiselimović odlično brani, tj, odbija loptu u korner. Iz tog kornera Vincelj pogađa na sedma metara Tomeka, koji glavom iz odlične pozicije puca preko gola. 

No, u 85. minuti domaćini dolaze do 2:0. Roko Poslek se izborio za jednu loptu u kaznenom prostoru, dao za Dansoua, koji vraća na par metara, gdje Hunjak svojim drugim golom podiže na 2:0.  Do kraja utakmice Rudar je mirno sačuvao vodstvo za prvu pobjedu u sezoni. 

Izjava trenera: Renato Jurčec, NK Rudar DZ: ''Osim početnog grča, prvih 15 minuta, što je i normalno nakon što u šest kola osvojiš samo jedan bod, ušli smo dobro u utakmicu, stvarali šanse i drugu iskoristili. Protivnik je dobra, iskusna ekipa, a do daha su došli oko 30. minute, malo preuzeli i imali jednu šansu. U nastavku nismo imali ritam ko u prvom dijelu, ali smo imali u istom napadu stativu i prečku Tumpića. Gosti su nakon naše greške imali prečku, a naš drugi gol je prelomio utakmicu. Mislim da smo zasluženo pobijedili i da je rezultat adekvatan događanjima na terenu. Pohvalio bih mladog Hunjaka, koji je zabio dva gola i to je lijepa stvar za njega. Lijepo je krenuti sa pobjedom i milim da ćemo se osloboditi i biti sve bolji.'' 

4. NL – središte, skupina A, 7. kolo

RUDAR DZ – NUR 2:0 (1:0)

SUCI: Janković, Slišković, Brcković; GLEDATELJA: 70

STRIJELCI: 1:0 Hunjak 17', 2:0 Hunjak 85' 

RUDAR DZ: Škof, Njoh, Baneković, Ilakovac, Vincelj, Tumpić (67' Tisanić), Hitrec (63' Poslek), Dansou, Hunjak, Tomek (88' Marković), Majsec (67' Martinić); trener: Renato Jurčec

NUR: Hadžiselimović, Dautović, Gorše, Valenta, Selimbegović (46' Radman), Cetina (32' Bagavac), Zubčić, Škarica, Kardum, Sokić (73' Marić), Gazibara (46' Bazira); trener: Dino Franičević 

 

NAjčitanije