Upravo je završio veliki zagorski derbi. Prvi donosimo sve detalje

golubovec zabok 07.JPG

U 6. kolu 4. NL središte skupina A, zagorski derbi u Novom Golubovcu. Golubovec je dočekao Mladost Zabok, par dana nakon ispadanja u zagorskom kupu kod Matije Gupca, a tjedan dana nakon treće uzastopne prvenstvene pobjede, one u zagorskom derbiju kod Bedekovčine. Nije ovo samo bio zagorski derbi jer i jedni i drugi nikad nisu skrivali ambicije i za viši rang. 

Na odmor bez golova

Već u drugoj minuti opasnost pred domaćim golom. S lijeve strane ubacio se Matija Vedriš i sa Matijom Smrekarom zaprijetio, no lopta je nekako zapela u gužvi i obrana ipak otklanja. U sedmoj minuti Matija Drempetić se oslobodio dvojice na desnoj strani, dao u sredinu za Smrekara, koji ostavlja na 18 metara za Kotarskog, a koji puca po zemlji i po sredini, pa je to lagan posao za Filipa Škvorca na golu domaćina. U devetoj minuti sa 20 metara puca za goste i David Petek, ali ni s tom loptom Škvorc nema problema.

U 12. minuti nova prilika za goste. Lopta je s desne strane ubačena duboko prema drugoj stativi, Škvorc je ostao u nekom međuprostoru, pa lopta dolazi do Drempetića, koji puca jako iskosa. Škvorc brani ali se lopta odbija nezgodno od Patrika Sokolića. No, Škvorc sa zemlje ipak brani i sprječava autogol. Niti minutu kasnije na 20 metara oslobađa se Smrekar i puca, a Škvorc, uz malo nesigurnosti hvata loptu. U 25. minuti zaprijetili su domaćini. Daniel Levak se probio po lijevoj strani, dao za Darija Bobeka, koji ulazi iskosa u kazneni prostor, no Mihovilić brani. Kako se bližio odmor, i jedni i drugi sve su bili oprezniji, a prilike sve rjeđe. U 41. minuti za malo prostora na desnoj strani izborio se Kotarski, no njegov udarac odlazi pored gola.

U 44. minuti slobodan udarac skoro s centra za domaćine, lopta ide na pet šest metara, Mihovilić ostaje na crti, ali Mateo Kramarić samo je okrznuo loptu koja odlazi u korner. A nakon tog kornera Golubovec je bio najbliže golu. Na drugoj stativi na manje od 5 metara našli su se i Kramarić i Marko Kanceljak. Bilo je tu svega, i pogođena prečka i obrana Mihovilića, pravi biljar u malo prostora ali bez gola. U 45. minuti Dario Bobek se nakon oduzete lopte spustio u kazneni prostor s lijeve strane ali je pucao pored gola. Tako se na odmor odlazi bez golova u vrlo fer i korektnoj igri, u koju se odlično uklopila i zagorska sudačka trojka Kožar, Petriško i Filko, koja je posao odradila u prvom poluvremenu bez greške.

Sjajan nastavak i svakome po bod

U nastavak se krenulo sa još više tempa, ali i čvrstine na obje strane, pa prilike nije lako stvoriti. Na terenu zapravo nema neraspoloženih igrača, a sve se više čini da utakmicu može odlučiti neki super potez, naravno ili greška, što bi bilo šteta u ovako dobroj utakmici. U 52. minuti nešto opasnije su zaprijetili domaćini, nakon brze akcije koju je pokrenuo Kanceljak. On se i prvi našao i u završnici, ali puca u blok, a odbijenu loptu D. Bobek šalje preko gola. 
 

U 57. minuti Josip Mlakar dobiva jednu dobu loptu u for na lijevoj strani, vara čuvara i puca sa 20 metara, malo iskosa, ali amlo preko gola. U 61. minuti sjajna akcija domaćina. D. Bobek daje bratu Martinu u kaznenom prostoru na lijevoj strani, ovaj daje povratnu na 15 metara, gdje iz prve puca Patrik Sokolić i pogađa prečku. U 62. minuti prvi prigovori na suca. Lopta je ubačena na Kramarića na nekih pet šest metara na desnoj strani, on puca pored gola, no na njega nailazi Mihovilić. Domaćini traže penal, a sudac je procijenio da nije bilo elemenata. No, na drugoj strano u 65. minuti suđen je penal. Vedriš se dočepao jedne lopte, pada u kaznenom prostoru nakon duela i sudac Kožar svira penal. Domaćini i ovaj puta negoduju, no Smrekar u 66. minuti sa 11 metara pogađa za 0:1.

U 69. minuti opet zicer za Golubovec, ali se Mladost opet izvlači. No u 70. minuti ipak izjednačenje. Nakon kornera Matija Bobek pogađa stativu, no Martin Bobek prati povratnu loptu i kraj nemoćnog Mihovilića šalje loptu u mrežu za 1:1. U 73. minuti Nikola Bobek poteže iz slobodnjaka sa 20 metara, lopta ide pod samo prečku, no Mihovilić fantastično brani. U 76. minuti Levak se probija po desnoj strani i puca iskosa sa 15 metara, sjajno i pogađa još jednu prečku. Na drugoj strani, u 85. minuti Drempetić daje u kaznenom prostoru na lijevoj strani za Smrekara, čiji udarac blokira M. Bobek. No, u 88. minuti potez utakmice Vedriša, koji s lijeve strane iskosa sa nekih 15 metara sjajno pogađa za 1:2. No, to nije sve. Golubovec kreće na sve ili ništa, u napad odlazi i kapetan M. Bobek, i uz malo smušenosti obrane gostiju, nakon auta, M. Bobek se našao sam pred Mihovlićem i mirno ubacio loptu u mrežu za 2:2. Bila je to zaista fantastična utakmica, u kojoj i jedni i drugi odnose po bod, ali i spoznaju da mogu prikazati sjajan nogomet. 

Izjave trenera: Tomislav Škudar, trener. NK Golubovec: ''Na kraju svakome po bod. Mi možemo žaliti, jer smo protiv sjajne ekipa imali četiri prečke, jednu stativu, nije nam suđen čist penal, njima je nepostojeći. Dojma sam da smo trebali osvojiti sva tri boda. u drugom poluvremenu smo bili puno bolja momčad, imali puno više od igre i puno više šansi, ali na kraju smo čupali bod u zadnjim minutama. Čestitam svojim momcima na jednoj vrhunskoj predstavi, protiv jednog jako, jako, jako kvalitetne Mladosti i nadam se da ćemo tako nastaviti i mi ioni i boriti se za sam vrh.''

Drago Bartolić, trener NK Mladost Zabok: ''Vrlo zanimljiva utakmica. U prvom poluvremenu mi smo bili puno bolji, ali nismo iskoristili svoje situacije. U nastavku  domaćin bolji i mislim da je na kraju rezultat realan. Čestitam i jednim i drugim dečkima na vrlo dobrom nogometu, fer i sportskom ponašanju i želim sreću Golubovcu u nastavku prvenstva, kao i svojim dečkima.''

4. NL – središte, skupina A, 6. kolo

GOLUBOVEC – MLADOST ZABOK  2:2 (0:0)

SUCI: Kožar, Petriško, Filko; GLEDATELJA: 300

STRIJELCI: 0:1 Smrekar 66' 11, 1:1 Mar. Bobek 70', 1:2 Vedriš 88', 2:2 M. Bobek 90'

GOLUBOVEC: Škvorc, Mat. Bobek, Kramarić, Tepuš, Levak, N. Bobek, D. Bobek, Kanceljak (90+3' N. Bobek - Brus), Sokolić, Mar. Bobek, Mlakar ; trener: Tomislav Škudar

MLADOST ZABOK: Mihovilić, Vedriš, Kotarski (71' Ocvirek), Usmiani, Smrekar, Drčić, Drempetić, Petek, Durević (28' Ivanković), Lešković, Hrastinski; trener: Drago Bartolić