Uvjerljivo slavlje Cedevite junior u Zaboku

Zabok nije uspio

ZC5.jpg

Zabok je poražen u 21. kolu HT Premijer lige na svom parketu od Cedevite junior rezultatom 65:98. Utakmica je donekle bila zanimljiva prvih dvadeset minuta, da bi početkom treće četvrtine gosti serijom od 6:0 otišli na na +18 (36:54) i tu je zapravo priči bio kraj što se tiče pobjednika. Gostujuća prednost se do kraja utakmica samo još više povećavala.

Cedevita je bila brza i agresivna dominirala je u svim segmentima košarkaške igre. Uz to je goste služio i šut, posebno za tricu. U tom su segmentu imali 48% ubačaja (15/31). Kad se tome pribroji 12 napadačkih skokova i 28 asistencija, Zabok jednostavno ovu večer nije imao šanse za bolji rezultat. Uz to domaći su dan prije utakmice ostali bez bolesnog Garretta, što je znatno umanjilo njihove akcije. Gosti su pak nastupili bez Planinića, ali uz ovako kvalitetan roster taj se izostanak nije osjetio.

Domaće je predvodio kapetan Antonio Črnjević sa 17 poena, 5 skokova i 4 asistencije, Marin Vručinić se zaustavio na 13 poena, a Jure Gunjina na 10 uz 8 skokova. Kod gotiju kapetan Emir Šabić ubilježio je 21 poen (šut za tricu 6/11) i 5 asistencija, Matej Bošnjak je upisa 21 poen (šut iz igre 8/10), 7 skokova i 3 asistencije, Rok Radović 15 poena, a Ivan Miličević 14 poena i 3 skoka.

ZABOK - CEDEVITA JUNIOR 65:98 (15:21, 21:27, 13:23, 16:27)
ZABOK: Martinko, Vranješ, Levanić-Kutni 4, Buljević 7, Brocić 2, Vručinić 13 (6-6), Črnjević 17 (2-3), Budimir 4, Ćutuk 5 (1-2), Gunjina 10 (1-1), Antonić 1 (1-2), Jacović 2 (2-2). TRENER: Jakša Vulić
CEDEVITA JUNIOR: Ogrizović 3 (1-2), Radović 15, Kučić 4 (4-4), Filipović 6, Bundović 2, Serdarušić 4 (2-3), Miličević 14, Šabić 21 (3-4), Bošnjak 21 (3-4), Batinić 8. TRENER: Damir Mulaomerović

Jakša Vulić, trener Zaboka:"Više nego uvjerljiva i zaslužena pobjeda Cedevite, koja je uvela utakmicu u onaj ritam kakav njima odogovora s puno trčanja i kontranapada. Mi smo toj pobjedi pomogli vrlo lošom igrom s velikim brojem izgubljenih lopti. Imali smo 21 grešku, što je Cedevita večeras obilato iskoristila i preostaje nam samo da im čestitamo na pobjedi i da pokušamo nešto popraviti u utakmicama koje nas čekaju. Ispostavlja se da je za nas preveliki hendikep bio izostanak Garretta".
Marin Vručinić, igrač Zaboka:"Radili smo previše grešaka, dopustili smo im puno lakih koševa, a to kvalitetna momčad poput Cedevite zna iskoristiti. Nema se tu što pametno reći. Moramo ispravljati greške. Uz toliki broj izgubljenih lopti dopustili smo im i dosta napadačkih skokova, a onda svaka taktika pada u vodu".
Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: "Baš mi je bilo drago. Ovi dečki rade stvarno naporno cijele sezone. Rekao sam im prije utakmice da je ova utakmica Zaboku bitna da se priključe u gornji dom, a nama je ovo borba za neku treću ili drugu poziciju, dokle nas već dovede. Mislim da smo večeras stvarno igrali dobru košarku i da su momci pokazali da su pravi tim. Prije svega, shvatili smo ozbiljno utakmicu obrambeno i mislim da smo stvarno tu dominirali. Prošli put kad smo igrali protiv Zaboka imali smo dosta problema jer smo pustili da lopta ide i bili su šuterski inspirirani. Večeras smo se malo bolje pripremili. Pohvalio bih sve momke, pokazali su da su stvarno tim, i obrambeno i u napadu bila je borba za svaku loptu. Mladi klinci, i Bošnjak i Kučić i Serdarušić pokazali su da zaslužuju minute koje dobivaju."
Matej Bošnjak, centar Cedevite Junior: "Ušli smo maksimalno ozbiljno u utakmicu. Shvatili smo ekipu Zaboka maksimalno ozbiljno. To je jedna jako dobra ekipa, koja će imati što za reći u nastavku prvenstva. Nedostaje nam par igrača, no ušli smo maksimalno motivirano, s energijom i mislim da se to pokazalo na terenu."