Veterani Dinama ´82-SPES na Zagorskoj zipki

Autor

Humane zvijezde okupljene u momčadi «Veterani Dinama ´82-SPES-Za Hrvatsku bez mina!» nastavljaju promo

p_455475spes_za_hrvatsku_bez_mina (704 x 528).jpg
Humane zvijezde okupljene u momčadi «Veterani Dinama ´82-SPES-Za Hrvatsku bez mina!» nastavljaju promovirati akciju «Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!» kojoj je cilj senzibilizirati hrvatsku javnost da našu domovinu što prije očistimo od mina.


Nnakon nastupa na 36. turniru «Kutija šibica» u Zagrebu prije tri tjedna, već u subotu 30. prosinca igrat će na 21. malonogometnom turniru «Zagorska zipka».

Sastav koji kao izbornik-igrač vodi Zlatko Kranjčar u revijalnoj utakmici posljednjega dana turnira sastat će se s izabranom vrstom veterana Zagorja.

Utakmica će se odigrati u pauzi između sraza za 3. mjesto i finalnoga ogleda ovoga tradicionalnoga turnira koji se zadnja dva tjedna u prosincu unazad dvadesetak godina (od 1987.) odigrava u Zaboku. Sve utakmice na turniru, koji počinje u četvrtak 21. prosinca, igraju se u dvorani Osnovne škole Ksavera Šandora Đalskoga.

Prema riječima voditelja turnira «Zagorska zipka» prof. Andrije Krmeka na turniru se očekuje najmanje 50 momčadi. Igrat će se sustavom «4+1», odnosno četiri igrača igrati u polju i vratar, i na tzv. mantinele.

Podsjetimo, osim bivšega izbornika hrvatske reprezentacije i nekadašnje zvijezde Dinama i bečkog Rapida Zlatka Cice Kranjčara, u momčadi «Veterani Dinama ´82-SPES-Za Hrvatsku bez mina!», igrat će sljedeće humane zvijezde: Tomislav Ivković, Zvonko Marić, Marko Mlinarić, Duško Popovski, Stjepan Deverić, Jozo Bogdanović, Miro Stipić, Boris Novković i Luka Vidović. Spes kao glavni organizator akcije «Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!» uplatit će 2 posto od svojih prihoda u 2007. godini za razminiranje Republike Hrvatske, a ovih dana će se otvoriti žiro i devizni račun na koje će svi zainteresirani građani moći uplatiti svoj prilog za razminiranje Hrvatske.

Usto, ovih dana otvoren je i donatorski 060 telefon koji je Spesu za potrebe ove akcije bez naknade ustupila telekomunikacijska tvrtka IT Jedan d.o.o. Pozivom na 060 61 61 21 svatko tko želi može za razminiranje Hrvatske donirati određena sredstva (cijena poziva po minuti 5,59 kn + PDV).

Telefonski broj 060 61 61 21, tzv. SPESfon, nosit će na dresovima za vrijeme utakmice igrači momčadi «Veterani Dinama ´82-SPES-Za Hrvatsku bez mina!».

Ovu Spesovu akciju, koja će donijeti najmanje milijun kuna za razminiranje Lijepe naše, podupire Hrvatski sabor i Hrvatski centar za razminiranje.

Više o akciji na www.spes.hr