Vrlo dobri nastupi mladih snaga AK Zabok

Autor tz

U SRC Mladost u Čakovcu održano je kvalifikacijsko kolo "Erste plave lige" u atletici

SPORT 31.5._ATLETIKA.jpg

U SRC Mladost u Čakovcu održano je kvalifikacijsko kolo „Erste plave lige“ koje se  odvija u još osam hrvatskih gradova; Vukovaru, Zadru, Kninu, Rijeci, Puli, Osijeku, Makarskoj i Zagrebu. Ova atletska liga namijenjena je svim učenicama i učenicima od 1. do 6. razreda osnovnih škola u Hrvatskoj, u svrhu razvoja sportskog duha i popularizacije „kraljice sportova“, a organizira ju Erste&Steiermarkische bank d.d. i AK „Pro sport“

Po dvoje najboljih u svakoj disciplini na regionalnom natjecanju, kvalificiraju u finale natjecanja koje se održava u rujnu u sklopu Zagreb meeting - memorijala Borisa  Hanžekovića. Tamo će osim natjecanja imati priliku družiti se s  ambasadorima lige Blankom Vlašić, Sandrom Perković, Sarom Kolak, Andreom Ivančević, Stipom Žuniće, te ostalim vrhunskim atletičarima.

Atletski klub Zabok u Čakovcu je nastupio sa čak 22 natjecatelja. Najvišeuspjeh imala je Lara Tuđa koja je u konkurenciji učenica četvrtih razreda pobjedila u skoku u dalj. U istoj disciplini i istoj konkurenciji Mara Benjak bila je druga. Mihael Ciglar osvojio je treće mjesto u konkurenciji prvih razreda u utci na 60 metara, a istoj disciplini, ali u konkurenciji trećih razreda Lara Tuđa bila je također treća. Odlična je bila i Tara Kasapović koja je u bacanju kugle (2 kg) osvojila drugo mjesto u konkurenciji učenica petih razreda. Lara Tuđa, Mara Benjak i Tara Kasapović direktno su se plasirale u finale "Erste lige".

Rezultati mladih atletičara Zaboka:

1. razred  60 m: 3. Mihael Ciglar

2. razred 60-m: 7. Matej Ciglar, 8. Lukas Špoljar, 9. Blaž Grabušić, 12. Mihael Galin, 13. Matija Lež

3. razred 60-m: 3. Lara Tuđa, 5. Franka Herceg, 7. Mara Benjak, 8. Vita Đurđević

3. razred 300 m: 5. Ema Gorički; 4. Gabrijel Bulugma, 5. Karlo Gradišek

3. razred vortex -4.  Karlo Gradišek

3. razred - skok u dalj: 1. Lara Tuđa, 2. Mara Benjak, 4. Franka Herceg, 5. Vita Đurđević, 5. Ema Gorički; 7. Gabrijel Bulguma.

4. razredi - 60 m: 5. Jan Tuđa; 8. Eva Gorički, 13. Dora Šuper, 15. Lara Špoljar, 16. Nina Fuček

4-razred 300 m: 7. Marko Ciglar

4. razred- vortex - 4. Eva Gorički, 4. Ema Grabušić; 8. Tin Papišta

4. razred - skok u dalj: 9. Dora Šuper, 10. Ema Grabušić, 12. Lara Špoljar, 13. Nika Fuček

5. razred- kugla 2 kg: 2. Tara Kasapović

Direktno u finale Erste plave lige kvalificirale su se Lara Tuđa i Mara Benjak u skoku u dalj te Tara Kasapović u bacanju kugle.