Vrlo dobri rezultati zagorskih enduro vozača

Autor tz

Održane su dvije utrke PH u enduro discipini "Extrem enduro"

SPORT 31.5._ENDURO.jpg

Zagoski vozači extrem endura postiže vrlo dobre rezultate i posljednje vrijeme. Extreme enduro disciplina je disciplina gdje vozači sa svojim enduro motorima koji su naravno posebno i dodatno pripremljeni za tu disciplinu, voze etapu od cca 60 kilometara.  Etapa se sastoji od 10-20 kontrolnih točaka (zavisi o utrci)  po šumskim strminama u ekstremnim uvjetima. Svaki vozač ima vremena da u roku od šes sati završi utrku. Vozači  imaju velike pripreme  prije utrke, jer su utrke prilično zahtjevne.

Prva utrka ovosezonska utrka Extreme endura odžana je Kunovcu Kupirovačkom, a bila je međunarodnog karaktera i okupila je preko 350 vozača iz 10 europskih zemalja, od čega je 70 vozača bilo iz Hrvatske.

U najzahtjevnijoj klasi Gold najpoznatiji zagorski extreme enduraš i vozač IPMOTO TEAMA, Ivica Platužić, osvojio je treće mjesto. Njegove klupske kolege dominirali su u disciplini Silver gdje je Matija Kovačić bio prvi, Tomislav Glavač drugi, a Jurica Sačer treći. U klasi bronze Patrik Vajdić bio je peti, a Mihael Komar deveti. I na kraju u klasi veteran Patrik Uroić bio je treći, Kruno Vajdić četvrti, a Krunoslav Priščan šesti.

Ekipno IP MOTO TEMA seniori bili su prvi, a IPMOTO TEAM veterani zauzeli su drugo mjesto.

Druga utrka održana je u Otočcu. Ivica Platužić ponovno je bio treći u elitnom Goldenu. U klasi Silver Matija Kovačić ponovno je ostvario pobjedu, Jurica Sačer bio je drugi, a Tomislav Glavač šesti. U klasi Bronze Patrik Vajdić bio je peti, a Mihael Komar osvojio je jedanaesto mjesto. I na kraju u konkurenciji veterana Kruno Vajdić bio je drugi, Krunoslav Priščan peti, a Patrik Uroić šesti. Kao i na prošloj utrci IPMOTO TEAM seniori odnio je ekipnu pobjedu, dok su veterani ovog kluba bili drugi.

Nakon dvije odvožene utrke Ivica Platužić drži drugo mjesto u klasi Gold i postao je viceprvak Hrvatske. Matija Kovačić se nakon dvije uzastopne pobjede okitio naslovom prvaka Hrvatske u klasi Silver.

Sedaemnostogodišnji debitant, Patrik Vajdić, uspio je s dva peta mjesto stići ukupno do trećeg mjesta u klasi Bronze, dok je Kruno Vajdić postao viceprvak Hrvatske u klasi veterana.

Mihael Komar osvojio je ukupno deseto mjesto u kategoriji Bronze, dok je Krunoslav Priščan ukupno peti, a Patrik Uroić ukupno šesti u konkurenciji veterana.

U nastavku sezone očekuje ih utrka u disiplini Cross country, 11. lipnja u Požegi, na kojoj će nastupiti u punom sastavu.