Za kraj sezone treće mjesto u slalomu

Autor

Proteklog je vikenda na Bjelolasici održano finale Gorenje Croski kupa u alpskom skijanju na kojem je nastupila i Zaboča

p_600220sport_edita.jpg
Proteklog je vikenda na Bjelolasici održano finale Gorenje Croski kupa u alpskom skijanju na kojem je nastupila i Zabočanka Edita Marenić članica SK Samobor.


Odlično organizirana dva dana protekla su u zanimljivim utrkama. U subotu je najprije vožen slalom koji je Editi donio i najbolji plasman u sezoni i njeno prvo postolje u skijaškoj karijeri. Osvojila je treće mjesto iza dvije reprezentativke Hrvatske Tee Palić (Medvešćak) i Virne Lipovac (Rijeka). U nedjelju je vožen veleslalom na kojem je Edita osvojila šesto mjesto. Prva je ponovno bila Tea Palić, druga Virna Lipovac, a treća Ivona Brozina (Rijeka). S ova dva rezultata Edita je na kraju sezone u Gorenje Croski kupu nakon odvoženih 12 utrka, a nastupila je na svima, osvojila peto mjesto u kategoriji starijih djevojčica sa 116 bodova.

Prvo mjesto pripalo je Tei Palić s 276, bodova, drugo Virni Lipovac s 200, a treće Ani Paladin (Rijeka) sa 149 bodova.

Treba istaknuti stalni napredak mlade skijašice kroz sezonu. Edita se polako penjala u poretku. Najprije je bila šesta, pa peta, pa četvrta, da bi kruna sezone bilo treće mjesto na finalu i prvo postolje. Slična je situacija i u ukupnom poretku kupa. Editi je ovo bila treća sezona, prije dvije godine osvojila je ukupno četrnaesto mjesto u kupu, prošle je godine bila ukupno osma, da bi ove godine ušla u top pet svoje kategorije skijašica.

Valja napomenuti i kako je ove sezone u svojoj dobnoj skupini bila najmlađa. Napredak je vidljiv, polako sustiže svoje konkurentice, dobar rad treba nastaviti i dalje. Kako je najavio tata Željko Marenić, Edita bi sljedeće sezone trebala nastupati za Zagorski skijaški klub i tako bi po prvi puta zagorski skijaši osvajali bodove za domaći klub.

Izvor: Zagorski list