Zabok izgubio od Splita u Bedekovčini

Autor Kosarka.org

U petom kolu Lige za prvaka Split je gostovao u Bedekovčini protiv Zaboka i upisao novu pobjedu (101:91). Uz najboljeg igrača Sobina (val. 30), u neizvjesnoj završnici su pobjedu osigurali nepogrešivi Subotić i Mimica s linije slobodnih bacanja.

zagorje_kosarka_dvorana_bedekovcina_kosarkaski_klub_zabok_protiv_zagreba.JPG

U petom kolu Lige za prvaka Split je gostovao u Bedekovčini protiv Zaboka i upisao novu pobjedu (101:91). Uz najboljeg igrača Sobina (val. 30), u neizvjesnoj završnici su pobjedu osigurali nepogrešivi Subotić i Mimica s linije slobodnih bacanja.

Samo jedno vodstvo (3:2) imali su domaći, koji su igrali bez ozlijeđenog Filipa Krušlina, tijekom prve četvrtine, dok su na drugoj strani Splićani, zahvaljujući odličnom Josipu Sobinu (12p) - kojeg je sjajno pronalazio Nikola Vujčić (5as) - stalno držali prednost. Kada su se kapetanu priključili i ostali suigrači (Mimica, Babić, Subotić, Dijan) prvi put su serijom 10:0 dohvatili dvoznamenkastu prednost (27:16), da bi do isteka 10. minute domaći preko Ivana Tomasa i Antonia Črnjevića (koji je zamijenio neprepoznatljivog Filipa Kraljevića) smanjili zaostatak (29:22).

Početkom druge dionice razigrao se kod Žutih Filip Najev, čija igra pokazuje uzlaznu putanju, te je uz pomoć Subotića i Dijana odveo goste na dotad najvećih 41:27 (u 14. minuti). Tricama Ivana Perinčića i Stefana Zadravca, te dvicama Tomasa i Črnjevića Zabok koristi lagani zastoj u igri Splićani i tri minute prije odlaska na odmor dolazi na minus osam (45:37). Za konačnih 50:39 pobrinuli su se Sobin i Subotić, s jedne, te Robert Lež, s druge strane.

Nakon povratka iz svlačionica na parketu potpuno drukčija slika.  Zabok je počeo pogađati preko Perinčića, Kraljevića i Domagoja Bašića, te su serijom 14:3 u 25. minuti došli do izjednačenja (53:53). To im je dalo veliko samopouzdanje i s dvije trice (Saša Janković i Bašić) otišli na 63:59 u 28. minuti. Jedini koji je u tim trenucima Žute spašavao od većeg zaostatka bio je Vujčić, a kada je on otišao na klupu poentirali su Sobin, Subotić i Ante Grgurević. Zabok ipak s minimalnom prednošću ulazi u posljednju dionicu (67:66),

Ubačajima Subotića, Dijana, Vujčića i Sobina gosti sredinom posljednje dionice odlaze na plus pet (81:76), a Vujčić - kojeg Kraljević prisiljava na dva brza prekršaja se pridružuje Dijanu koji je već imao četiri prekršaja. Tri i pol minute prije kraja najugroženiji igrač Zaboka bio je Kraljević, također na korak do izlaska s parketa.

Tricom Tomasa domaći se opet opasno približavaju (85:83), ali Sobin, Subotić i Mimica rade seriju 6:0 što njihovu momčad vodi na +8 (91:83) pred ulazak u posljednju minutu. Iako su Perinčić i Tomas (tricama), te Bašić pokušali napraviti preokret, Subotić i Mimica bili su nepogrešivi s linije slobodnih bacanja i donijeli Splitu četvrtu pobjedu u nizu (101:91).

Najefikasniji kod Žutih bili su Sobin s 28 poena (dvica 14-18, 5sk), Subotić s 25 poena (4sk, 5as), Mimica je dodao 15 poena, Dijan 11 (5sk, 4as), dok je Vujčiću nedostajala jedna asistencija da bude "sve po osam" (8p, 8sk, 7as). Najviše kod Zaboka postigli su Tomas (20p, 3sk, 7as), te Bašić (3sk) i Lež (3as) s po 12 poena.

Izvor: Kosarka.org