Zagorec – Krka 4:2 (1:2)

Zagorec upisao i četvrtu pobjedu u pripremnim utakmicama

Zagorec – Krka 4:2 (1:2) 2

Zagorec je ove subote ugostio slovenskog drugoligaša Krku i nakon što je u prvom poluvremenu dominirao gost krapinski plavi su se posložili u drugom djelu i upisali četvrtu pobjedu u četvrtoj pripremnoj utakmici _ Zagorec 4. Krka 2.

U ovih četiri utakmice Zagorec je postigao 20 golova ( 5 po susretu, op. a. ) a primio svega pet (1 po susretu, op.a.). Najbolji strijelac u ovim utakmicama je Vanja Pelko sa 7 golova a slijede ga Kožić sa 5, Smrekar 3, Hoić 2 te po jedan pogodak Landripet, Bračević i Okechukwu.

Slobodno mogu napisati da je ovo bio u dosadašnjem tijeku priprema najteži protivnik Zagorcu. Slovenski drugoligaš, trener Mario Carević, odlično e otvorio susret i prijetio obrani Zagorca te je takova igra vrlo brzo rezultirala i pogotkom u 16. minuti preko Majića. Ipak, Zagorec poravnava rezultat u 24. minuti preko Kožića koji je iz slobodnog udarca prevario slabo postavljenog gostujućeg vratara Marjanovića. No, bio je to samo trenutak slabosti Slovenaca jer igra je još uvijek bila u njihovim nogama te je u 39. minuti Đapo postigao pogodak s kojim se otišlo i na odmor. Zagorec 1. Krka 2.

Početkom drugog poluvremena vidjeli smo da ćemo gledati onaj prepoznatljiv Zagorec – razigran, rastrčan s puno kombinatorike uz strpljivost što je rezultiralo i s tri pogotka u slovenskim vratima. Najprije je Pelko, 53. minuta, izjednačio da bi točku na i stavio sa svoja dva pogotka ( 80. i 90.minuta ) i konačnu pobjedu stavio Matija Smrekar. Svoj slijedeći susret Zagorec na svom terenu igra već u utorak ( 8. veljače u 16,30 sati ) da bi već u slijedećeg dana ( srijeda, 9. veljače u 17,00 sati ) ugostio još jednog slovenskog drugoligaša – Rogašku da bi taj tjedan zaključili pripremnom utakmicom ( subota, 12. veljače u 12,00 sati ) utakmicom protiv Grobničana.

KRAPINA. ŠRC Podgora. Gledatelja: 50. Suci: Fotivec, Sumpor i Bedeniković .

ZAGOREC – KRKA4:2 (1:2)

STRIJELCI: 0:1 Majić 16' – 11 m; 1:1 Kožić 24'; 1:2 Đapo 39'; 2:2 Pelko 53'; 3:2 Smrekar 80' – 11 m; 4:2 Smrekar 90'.

ZAGOREC: Bruči, Landripet, Mlinarić Vučemilović Vranjić, Braun, Camara, Okechukwu, Strabić, Kožić, Hoić, Pelko. Još su igrali: Smrekar, Grgić, Brčić, Topolovec, Bračević, Ružak i Krizmanić. TRENER: Darko Milinović

KRKA: Marjanovič, Lipec, Bedek, Jakopović, Pranjić, Đapo, Zakrajšek, Crnov, Huč, Majić, Marcius. Još su igrali: Kruljac, Medle, Vekić, Žur, Kalpacki, Kastrevec, Ahmety, Crpić, Irmančuk i Zbašnik. TRENER: Mario Carević