Zaslužena pobjeda Brezovice protiv solidnog Klanjca

Autor tz

17. kolo IV. NL-središte Zagreb, KLANJEC - Brezovica 0:2 (0:1)

KB2.jpg

Zasluženo, ali s dosta muke favorizirana Brezovica došla je do pobjede u Klanjcu rezultatom od 2:0. Domaćima svaka čast na želji i borbenosti, no gosti su u ovom trenutku jednostavno kvalitenija momčad. Bilo je posebno zanimljivo vidjeti kako će bivši suigrači dočekati Josipa Kolara koji je na jesen bio najbolji igrač Klanjca, a sada brani boje Brezovice. Mora se priznati da se Josip ovo nedjeljno popodne nije naigrao i da su ga bivše kolege dobro zatvorili. Doduše otvorio je šansom za goste već u 5. minuti nakon dodavanja Celičeka, ali je pucao pokraj gola.

Gosti su poveli već u 16. minuti. Smolčić odlično pronalazi Celičeka, a ovaj s ruba kaznenog udarca preciznom dijagonalom pogađa za 0:1. Tri minute kasnije Drčić povlači kontru tri na dva, ali je malo sebičan i sam završava akciju udarcem u vratara Jagatića, iako je imao bolje postavljene Zrnca i Brleka. Gosti ponovno prijete u 20. preko kapetana Sokića, no on je zamalo neprecizan. Pet minuta kasnije Drčić pokušava iz slobodnjaka, ali puca ravno u Jagatića. Minutu prije kraja Smolčić nakon ubačaja Celičeka pogađa vanjski dio mreže. I to je bilo sve vrijedno spomena u prvom dijelu.

Klanjec je u nastavak krenuo znatno agresivnije, pa je tako u 46. minuti Brlek imao dobru priliku, ali je loše pucao preko gola. Domaći su bolji, imaju više od igre, ali ne stvaraju neke izrazite prilike. Prvu prijetnju u nastavku gosti imaju u 67. minuti kada udarac Smolčića Žigman odbija u korner. Minutu kasnije Drčić odlično u vatru gura Brleka, ali ovaj s igračem na leđima puca preko gola. I onda ključni trenutak u 78. minuti. Do tada jedan od ponajboljih domaćih igrača, Martin Zrnc, poklanja loptu Smolčiću koji kreće sam prema vratima Žigmana, pa ga je Leš primoran zaustaviti prekršajem koji je rezultirao crvenim kartonom. Sokić je odmah zaprijetio iz tog slobodnog udarca nakon prekršaja nad Smolčićem, ali Žigman odlično brani njegov udarac. No tri minute kasnije Žigman nije imao šanse. Najbolji gostujući igrač, Veno Smolčić, odlično uočava Sokića, a ovaj silovitom udarcem efektno trese mreže za konačnih 0:2. Šteta. Uz malo sreće Klanjec je mogao i bolje proći, no pobjedi gostiju nema se što zamjeriti.

KLANJEC - BREZOVICA 0:2 (0:1)
KUMROVEC: igralište Kumrovec, GLEDATELJA: 50, SUCI: Abaz, Vrbanec, Kovač.
STRIJELCI: 0:1 Celiček 16', 0:2 Sokić 84'.
KLANJEC: Žigman, F. Pavlinić (75' Sušec, 86' Borošak), Zrnc, Drčić, Trbušić, K. Pavlinić (46' Humski), Vrabec, Leš, Iveković (75' F. Petrišić), Mustač. TRENER: Dragutin Tomašković
BREZOVICA: Jagatić, Šoštarec, Puntarić, Hercigonja (86' Đuričić), Smolčić (86' Obradović), Celiček (65' Fabijanec), Kulašević (46' Gorše), Relja, Sokić, Kolar,Šegota. TRENER: Ivan Klarić
CRVENI KARTON: Leš 78' (prekršaj u izglednoj situaciji za postizanje pogotka)