Zaslužena pobjeda Mladosti

19. kolo IV. NL-središte skupina A, MLADOST ZABOK - Blato 2:0

MB 5.jpg

Nogometaši Mladosti zasluženo su stigli do svoje nove pobjede protiv momčadi Blata koja se uglavnom orijetnirala na čvrstu obranu. Krajnji rezultat bio je 2:0. Zabočani su odigrali vrlo dobru kolektivnu utakmicu koju su kontrolirali cijelim tijekom. U momčadi Ivana Zubića nije bilo slabog mjesta, a napravljen je i određen korak u brzini protoka lopte.

Mladost se od početka nametnula posjedom, no prvu priliku ipak imaju gosti, točnije Jurišić koji nakon ubačaja Eterović dobro puca glavom, ali odlično reagira Mihovilić i odbija u korner. Za Zabočane prvi prijeti aktivni Koletić dvije minute kasnije, ali njegov pokušaj iz daljine nije dovoljno precizan. Prvi je na intervenciju gostujućeg vratara Kvakana natjerao Tumpić u 20. minuti odličinim udarcem s 20 metara udaljenosti, ali i Kvakan se spašava skretanjem u korner. Vrlo dobri Bezjak prijeti u 19. minuti, ali puca ravno u gostujućeg vratara.

Dvije minute kasnije ponovno pokušaj Tumpića iz daljine, ali Kvakan je ponovno na mjestu. Do kraja poluvremena u 35. minuti Knežević puca preko gola, a četiri minute kasnije na drugoj strani Vojaković nakon ubačaja Vedriša iz dobre pozicije pogađa gostujući blok.

Prvu priliku u nastakvu za domaće u 54. minuti ne koristi Vedriš koji puca ravno u Kvakana. I onda su u 60. minuti domaći poveli. Tumpić je odlično opalio s 18 metara udaljenosti, Kvakan odbija, ali ravno na nogu Bezjaka koji preciznom dijagonalom postiže pogodak za 1:0 i nagrađuje svoju vrlo dobru igru pogotkom. Nakon toga ništa se bitno nije događalo do same završnice. I onda u 90. minuti Elez odlično upošljava Jurišića koji dobro puca, ali Mihovilić odlično odbija u korner. Gosti loše izvađaju korner, loptu uzima Koletić koji odlično vuče kontru i upošljava Turka, a ovaj preciznim prizemnim udarcem sa 17 metara udaljenosti postiže pogodak za konačnih 2:0. U četvrtoj minuti nadoknade Elez je imao otvoren put prema praznim vratima Mladost, ali se spetljao i lopta je otišla u gol aut.

MLADOST ZABOK - BLATO 2:0 (0:0)
ZABOK: igralište SC Zaseka, GLEDATELJA: 120, SUCI: Novak, Vrbanec i Tadić.
STRIJELCI: 1:0 Bezjak 60', 2:0 Turk 90'.
MLADOST ZABOK: Mihovilić, Vedriš, Pavić (62' Kotarski), Deak, Vojaković (86' Hrastinski), Krajačić (62' Iskrić), Koletić, Tarle, Poljak (72' Turk), Bezjak, Tumpić (62' Šoštar). TRENER: Ivan Zubić
BLATO: Kvakan, Čagalj, Tonković (78' Kramarić), Mudronja, Jurišić, Lipovac, Eterović, Suden (71' Šupe), Anić, Knežević, Čavar (62' Elez). TRENER: Ante Karanušić