Završen 46. malonogometni turnir „Novi Dvori“: Pobjeda momčadi MNK Gorbi

Pobjednička momčad MNK Gorbi - naslovna.jpg

Pod pokroviteljstvom Grada Klanjca i turističke zajednice „Biser Zagorja“ u organizaciji ŠD Novi Dvori održan je već 46. malonogometni turnir u Novim Dvorima.

Ove je godine okupio 18 momčadi. Sustav natjecanja bio je takav da se odmah išlo na ispadanje. Nakon što je ostalo devet momčadi domaći je priključio još tri „lucky losera“ pa se ponovno krenulo na ispadanje. Na kraju su ostale tri momčadi: MNK Gorbi, ŠD Krka – Krška Vas i Bar Safir. I onda se desilo nešto vrlo rijetko. Krška je pobijedila Gorbi s 1:0, Gorbi je istim rezultatom slavio protiv Safir, da bi Safir u zadnjoj utakmici razigravanja slavio protiv Krke s 1:0, što je značilo da nakon razigravanja sve tri momčadi imaju po tri boda i gol-razliku 1:1.

Domaćin je našao „solomunsko“ rješenje i sve tri momčadi krenule su izvođenje penala kako bi se odlučio tko je novi pobjednik turnira. Tu je najviše uspjeha imao Gorbi koji je dva puta bio uspješan protiv Krke i Safira i tako postao novi pobjednik. Krka bila uspješnija od Safira i pripalo joj je drugo mjesto, dok se Safir morao zadovoljiti trećom pozicijom.

Pobjednička momčad MNK Gorbi osvojila je novčanu nagradu od 1.000 eura, pehar i prijelazni pehar, drugoplasirana Krka 500 eura i pehar, a trećeplasirani Safir 250 eura i pehar. Posebno su nagrađeni najbolji pojedinci turnira. Iz pobjedničke momčadi stižu nam najbolji igrač Filip Lučak i s pet golova najbolji strijelac Mateo Lovrić, dok je za najboljeg vratara proglašen Alen Žibert iz Krke. Najboljim momčadima i pojedincima nagrade su dijelili gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek, predsjednik ŠD Novi Dvori Karlo Drčić i članica ŠD Novi Dvori Maja Vukina-Bogović. Suci Ivan Forko i Luka Abaz odlično su odradili posao, na odlično organiziranom turniru kojeg je pratilo oko 500 gledatelja.

U ime organizator predsjednik ŠD Novi Dvori, Karlo Drčić, zahvaljuje se svim volonterima na odlično odrađenom poslu i svim sponzorima i donatorima koji su pomogli ovaj legendarni turnir. Po običaju poslije turnira održala se „vrtna zabava“, a uz Ansambl Zagorja svi nazočni su se zabavljali do ranih jutarnjih sati.

NAjčitanije