Završila zimska teniska sezona

Autor

Desetim izdanjem Otvorenog prvenstva Oroslavja u parovima, odnosno 6. Alaj memorijalom završena je zimska teniska sezona

Desetim izdanjem Otvorenog prvenstva Oroslavja u parovima, odnosno 6. Alaj memorijalom završena je zimska teniska sezona pod oroslavskim balonom. Na turniru koji je posvećen dugogodišnjem članu TK Oroslavje Suadu Alajbegoviću pobjednicima triju skupina nagrade je uručio njegov sin.

U prvoj skupini igrali su aktivni natjecatelji. Pobjeda je na kraju pripala Oroslavčanu Vedranu Gorupcu i Zaprešićanu Darku Fridlu. Drugi su bili prošlogodišnji pobjednici domaće uzdanice Marinko Banožić i Ivan Šalec, treći Domagoj Orehovec i Pero Car, dok je četvrto mjesto osvojio ženski par Simona Lepej i Ana Marija Vuga.

U druge dvije skupine igrali su rekreativci. U drugoj skupini pobjedu su odnijela braća Škrlec iz Krapine ispred braće Mučnjak, para Horvat-Majić, ženskog para Pavlović-Kunštek i para Dodig-Boroš. U skupini tri, pobjeda je pripala zlatarbistričkom paru Fijačo-Boroš, a slijedili su ih Drobec-Pavlek, Sinković-Pešt (Rešetar), Kučko-Gospočić i Pavlović-Petrovečki.

Četrnaest odigranih turnira u sezoni dovelo je u Oroslavje natjecatelje iz cijele Hrvatske, ali i iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te Austrije. Brojne tenisačice i tenisači osvajali su bodove, među njima i zagorski predstavnici. Ivan Šalec završio je svoju juniorsku karijeru, pojavila se Karla Popović, tu su Ana Marija Vuga, Kristina Kunštek, Ivana Pavlović, Darko Čičko i Bojan Horvat.

Slična je situacija bila i proteklih 11 godina koje možemo gledati kao jednu zatvorenu sredinu jer desetogodišnji ugovor o najmu istječe ove godine, pa je pitanje hoće li oroslavski teniski balon i sljedećih godina ugošćavati tenisačice i tenisače, natjecatelje i rekreativce.

Izvor: Zagorski list