“Komunjare” mu smjestile

Autor

Petar Grljač, zagorski rekorder među bivšim političarima po broju sudskih procesa koji se vode ili su se vodili protiv n

p_775738grljac_pero.jpg
Petar Grljač, zagorski rekorder među bivšim političarima po broju sudskih procesa koji se vode ili su se vodili protiv njega, sjeo je tko zna koji put na optuženičku klupu ne bi li dokazao na Županijskom sudu u Zlataru da je u svojstvu direktora komunalnog poduzeća Komus iz Donje Stubice poslovno putovao po svijetu s razlogom, a ne da bi si lažnim putnim nalozima priskrbio 268.000 kuna, za koliko ga se tereti optužnicom.

Taj kontroverzni magistar ekonomije, kojeg u rodnom Oroslavju doživljavaju junakom koji im je najprije “pokretom” priskrbio status općine, a potom i grada, odležao je već godinu dana u zatvoru, od 2002. do 2003., za financijske malverzacija iz doba svog načelnikovanja.

Nakon povratka je nepravomoćno osuđen i na šest mjeseci zatvora zbog zloporabe položaja iz istog razdoblja, protiv njega se vodi proces zbog neumornog peglanja American kartice tvornice Astra čiji je bio vlasnik dok nije propala, kojom je prema optužnici na račun poduzeća plaćao svoje račune, a u tijeku je i spomenuti proces za Komus.

Za sve što mu se događa njegovo je objašnjenje jednostavno: protiv njega kao nekad istaknutog oporbenog političara (bio je dopredsjednik Zagorske demokratske stranke), urotile su se “komunjare” i tajne službe, koje nimalo ne štedi, pretvarajući svako ročište u mali teatar.

Suđenje se nastavlja u svibnju, za kada je Grljač, koji se doživljava progonjenim disidentom, najavio dolazak dva svjedoka koji će bez muke dokazati da je imao i te kako valjan razlog za službena putovanja te da u današnje vrijeme supersoničnih prometala nije nemoguće u istom danu biti na dva kraja Europe.

U jednom danu potrošio 5500 litara benzina

Svjetski putnik Grljač prema optužnici je u samo jednom danu, 23. kolovoza 2001., digao gotovo 55.000 kuna na ime dnevnica i putnih troškova, da bi dan kasnije digao još 42.000 u iste svrhe. Sam Grljač ne krije da je putovao, ali ne tako intenzivno, i tvrdi da su sve falsificirali njegovi bivši zaposlenici ispunivši bjanko putne naloge iz njegova stola. Tu tvrdnju potkrepljuje nalaz grafologa. Misterij pak točenja benzina u jednom danu u tank Pegueota u vrijednosti od 5500 kuna još nije razjašnjen.

Izvor: Jutarnji list



NAjčitanije