88. obljetnica Tuđmanova rođenja

Autor

Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman je bio veliki domoljub koji je neizmjerno volio rodno Veliko Trgovišće, Zago

jarnjak.jpg

Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman je bio veliki domoljub koji je neizmjerno volio rodno Veliko Trgovišće, Zagorje i cijelu Hrvatsku“, rekao je u petak u Velikom Trgovišću potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Jarnjak na proslavi Dana općine i 88. obljetnice rođenja Franje Tuđmana.

Jarnjak je prethodno u društvu saborskih zastupnika i zastupnika njemačkog Saveznog parlamenta Klausa Petera Willscha, položio vijenac ispred Tuđmanove rodne kuće i kod spomenika na Trgu Stjepana i Franje Tuđmana, baš kao i izaslanstvo Krapinsko – zagorske županije na čelu s županom Sinišom Hajdašem Dončićem.

U sklopu dvostruke svečanosti potpisana je i povelja o prijateljstvu između Velikog Trgovišća i francuskog grada Marle. U VelikoTrgovišće na proslavu i potpisivanje povelje stiglo je brojno francusko izaslanstvo predvođeno članom Senata Republike Francuske i predsjednikom Glavne skupštine departmana Aisne Yvesom Daudignyjem i gradonačelnikom Marlea Jacquesom Sevrainom.

Tekst i snimka : Zoran Gregurek

NAjčitanije