116 tisuća Zagoraca danas bira predsjednika

Autor

Danas, od 7,00 do 19,00 sati na 310 izbornih mjesta u Krapinsko-zagorskoj županiji predsjednika Hrvatske birat će 116 ti

izbori1.jpg

Danas, od 7,00 do 19,00 sati na 310 izbornih mjesta u Krapinsko-zagorskoj županiji predsjednika Hrvatske birat će 116 tisuća i 23 birača. Toliko ih je upisano u zaključne i potvrđene popise birača.

Svaki birač dobiva listić na kojem su predsjednički kandidati poredani po abecedi, a glasuje se zaokruživanjem rednog broja kandidata.

Nevažeći su glasački listići na kojem je birač glasovao za dva ili više kandidata, kao i oni na kojima se ne može sa sigurnošću utvrditi tko je dobio glas.

Na birališta nitko ne smije doći naoružan.

Slijepi, bez ruku i nepismeni mogu doći na biračko mjesto s drugom pismenom osobom koja će po njegovoj uputi zaokružiti redni broj kandidata za kojeg glasuje.

Oni koji zbog bolesti ne mogu pristupiti biračkom mjestu, o tome moraju obavijestiti birački odbor koji će im omogućiti glasovanje.

Na biralištu se mogu isticati samo državni simboli, te obilježja županija, gradova i općina.

Birališta se zatvaraju u nedjelju u 19 sati, a omogućit će se glasovanje onima koji se tamo zateknu i nakon tog roka.

Državno izborno povjerenstvo objavit će prve neslužbene rezultate predsjedničkih izbora u ponoć s nedjelje na ponedjeljak kad prestaje izborna šutnja.

NAjčitanije