Andabak gradi tri hotela i tri poliklinike

Autor

Jako Andabak (58), vlasnik Koncerna Sunce, u javno-privatnom partnerstvu s Krapinsko-zagorskom županijom gradi u Stubičk

p_375749Stubaki.jpg
Jako Andabak (58), vlasnik Koncerna Sunce, u javno-privatnom partnerstvu s Krapinsko-zagorskom županijom gradi u Stubičkim Toplicama najveći zdravstveno-turistički kompleks u Europi! Vrijednost projekta je 109,7 milijuna eura, koliko će u sljedeće četiri godine u projekt uložiti Koncern Sunce.

- U zajedničko poduzeće Stubaki mi unosimo već uloženi kapital i zemljište, a Krapinsko-zagorska županija ulaže bolnicu s nekretninama, dakle u startu imamo 18 milijuna eura. Ulaganjem, postotak naše vrijedosti u poduzeću će rasti, a postotak Županije padati. Ali, bez obzira na naša ulaganje, mi smo Županiji zajamčili devet posto učešća u konačnici. Kad počnemo poslovati, već bi prve godine dividenda Krapinsko-zagorske županije trebala iznositi oko 900 tisuća eura - optimističan je Andabak.

- Naš cilj je najluksuzniji i najkvalitetniji zdravstveno-turistički kompleks u Europi. Cilj nam je biti među deset najboljih na svijetu. Naš koncept je široka ponuda. U zdravstvenom dijelu kompleksa obnovit ćemo i dograditi Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Stubičke toplice u kojoj će se obavljati fizikalna terapija, postoperativni zahvati, rehabilitacija, s tim da ćemo osnovati centar za rehabilitaciju oboljelih od multiple skleroze, centar za dijagnozu i tretman sportskih ozljeda, uvesti terapijsko jahanje.



Osim toga, sagradit ćemo još tri poliklinike - za estetsku kirurgiju i dermatologiju, centar za zdrav život i prirodnu medicinu i stomatološku polikliniku. Ponuda će biti europska: najkvalitetnija usluga s visokom tehnologijom i opremljenošću, s povoljnim cijenama - najavljuje Andabak.

U Stubakima će se, uz ostalo, graditi i tri hotela - jedan s pet zvjezdica, kapaciteta 200 soba, i s wellness centrom i kongresnim centrom, i dva hotela s četiri zvjezdice, ukupnog kapaciteta 220 soba, zatim najveći wellness centar u regiji na površini od 7139 četvornih metara zatvorenog prostora te termalnu rivijeru na 10.000 četvornih metara, s bazenima, vodenim stazama, sunčalištima itd.

Zdravstveni i rekreacijsko-turistički dio kompleksa na prvi pogled, zahvaljujući arhitektonskim rješenjima, neće biti odijeljeni, ali u stvarnosti hoće. Zanimljivo, novac za projekt Stubaki nije problem nego je najveći problem školovanje kadrova koje je, kako kaže, već započelo.

Vlasnik 12 hotela i kampa

Jako Andabak(58), studirao i diplomirao elektrotehniku u Zagrebu, a kao odličan student dobio nagradu rektora 1971. Nakon studija radio je u Končaru, bavio se znanošću i radio na specijalnim elektroničkim uređajem u manjoj firmi. Početkom 90-ih radio je za austrijske osiguravajuće kuće, nakon čega je osnovao svoju tvrtku za prodaju osiguranja - “Sunce”. Uz osiguravajuću kuću imao je poliklinike. Kad su inozmene osiguravajuće kuće došle na hrvatsko tržište, prodao je “Sunce” i počeo se baviti hotelijerstvom. Danas je vlasnik dvanaest hotela ( Hoteli Brela d.d., Hoteli Tučepi d.d., Zlatni Rat d.d., Hotel Alan d.d.) i jednog kampa. Izgradnja Stubaka najveća je i prva velika investicija u zdravstvo i turizam na području kontinentalne Hrvatske.

Izvor: Jutarnji list
NAjčitanije