ANĐEOSKA PRIČA: Vjeroučiteljica Natalija u svoj je hobi uključila anđele koji je prate cijeli život

1726931984371.jpg

Nataliju Pintarić uvijek su u životu pratili anđeli, vodili je kroz mnoge stvari u životu, stoga je njezina ljubav prema njima posebna. Voli sakupljati razne figurice anđela, često se anđelu čuvaru obraća za pomoć, stoga i ne čudi što je njezin hobi ispunjen likovima anđela koje sama izrađuje.

Trag anđela kroz život

Vjeroučiteljica Natalija čitav je život okružena vjerom, kroz rad u školi, vjeronauk u crkvi. U svoj toj vjeri, anđeli joj pričinjaju nešto posebno, jer u njima nalazi utjehu, ali i veselje. – Jedanaest godina čekala sam svoje radno mjesto. Kada mi je trebao biti uručen moj trajni mandat, rečeno mi je da će to biti na blagdan Anđela Čuvara, u Mariji Bistrici. Anđeli su uvijek bili nešto posebno u mom životu i tada se to potvrdilo. Bio mi je to jedan od najljepših trenutaka u životu i znak da su anđeli uvijek uz mene – kaže Natalija, koja kao vjeroučiteljica radi u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom.

U periodu života kada je tražila hobi kojim će na ugodan i lijep način ispuniti svoje slobodno vrijeme, ova se vjeroučiteljica odlučila za privjeske s anđelima, a uz koje idu i zahvalnice. – Njih radim u svojim bojama i oblicima, kao i anđele od perlica. Uz to stavljam i posebni citat i posvetu, ovisno o prigodi, a najviše sam ih radila za krštenja, svetu pričest, svetu potvrdu i vjenčanja te poneki rođendan – kaže Natalija.

Privjesci sa zahvalnicama

Privjeske sa zahvalnicama uglavnom je izrađivala za svoje prijateljice, koje su je tada preporučile drugim prijateljicama, a svoje je zahvalnice poklonila i učenicima na kraju 4. razreda prošle školske godine. – Bili su presretni, a i roditelji su mi kasnije slali poruke zahvale. Bilo je to od srca. Najdraže mi je kad nekog obradujem tom malom sitnicom, koja izazove nekome osmijeh – kaže Natalija.

Dosad je za svoj rad dobila upravo to: osmijehe i pohvale. – Svi su komentirali kako moje zahvalnice odražavaju ljubav. Naravno, kad je u njih utkana ljubav prema anđelima. Danas ima svih mogućih aplikacija i stranica gdje se mnoge stvari mogu kupiti za par centi. No, ja sve ovo izradim ručno. To je nešto što volim raditi, što me opušta. Kad dođem iz škole i trebam svoj kutak mira, onda kažem da idem u svoj anđeoski kutak i posvetim se izradi. To me smiruje, ispunjava i budi u meni pozitivu i veselje, a nekad mi se pridruže i mama i kćeri – priča nam ova vjeroučiteljica, koja je svoju anđeosku priču tek započela.

Iako je to zasada tek hobi kojima uveseljava svoje najbliže, u planu je u narednom razdoblju i otvaranje obrta, kako bi svojim divnim anđelčićima, koje tako uvijek možemo nositi uza se, uveseljavala i mnoge druge i tako svojim radom obilježila neki važan trenutak u njihovom životu.