APEL BOLESNICIMA: Prije odlaska u Opću bolnicu obrate se svom obiteljskom liječnik

Autor

U Općoj bolnici Zabok jučer je održan zajednički sastanak upravnih i stručnih vijeća Opće bolnice i županijskog Doma zdr

gripa-svinjska2.jpg

U Općoj bolnici Zabok jučer je održan zajednički sastanak upravnih i stručnih vijeća Opće bolnice i županijskog Doma zdravlja, uz prisutnost ravnatelja, te zamjenice župana Sonje Borovčak.

Tema sastanka koji je održan na inicijativu Krapinsko-zagorske županije bila je suradnje bolnice i Doma zdravlja, a vezano na odluku Županije da sve županijske zdravstvene ustanove moraju uspostavit međusobnu suradnju u cilju poboljšanja zdravstvene zaštite.

Posebna rasprava izazvana je podatkom da veliki broj bolesnika bez uputnice dolazi na bolnički hitni prijem, te tako utječe na dugo čekanje i nezadovoljstvo bolesnika.

Stoga su uputili apel bolesnicima da se prije odlaska u bolnicu obrate svom obiteljskom liječniku ili dežurnom liječniku u Domu zdravlja, kako bi se na taj način smanjio pritisak na hitni bolnički prijem. Dogovoreno je da će se daljnja suradnja nastaviti kroz stručna vijeća i na taj način uspostaviti bolja komunikacija između liječnika bolnice i Doma zdravlja što će utjecati ne samo na bolju suradnju dviju ustanova nego će i dići kvalitetu zdravstvenih ustanova.

NAjčitanije