Apel za pomoć pri sanaciji štete od požara

Pomognimo svi zajedno

Apel za pomoć pri sanaciji štete od požara1.jpg

Na katu obiteljske kuće u Humu na Sutli nedavno je došlo do požara, u kojem  je smrtno stradala jedna osoba, a jedna je osoba ozlijeđena i nalazi se na liječenju u bolnici. Materijalna šteta je ogromna,  u potpunosti  su uništena dva stana i krovište kuće. DVD Prišlin-Hum nakon ugašenog požara prišlo je radovima na zbrinjavanju krova, odnosno sprečavanju prokišnjavanja i utvrđivanju štete i planiranju sanacije, objavljeno je na stranici GDCK Pregrada.

Prema grubim procjenama građevinskih radova za iste će biti potrebno oko 200.000,00 kuna za troškove materijala, a radove DVD namjerava izvoditi na dobrovoljnoj bazi svojih članova i dobrovoljaca građevinske struke.

Crveni križ pokreće akciju prikupljanja financijskih sredstava za kupnju materijala, te moli građane za pomoć.  Svaki novčani prilog je dobrodošao, a može se uplatiti na žiro račun Crvenog križa broj: HR5823600001101434423, model 00, poziv na broj 2022, opis uplate – DONACIJA POŽAR.

Osim novčanih uplata može se donirati i građevinski materijal prema specifikaciji izrađenoj u DVD Prišlin – Hum.  Građevinski materijal prikupljat će DVD Prišlin – Hum, a kontakt osoba je predsjednik Dražen Pereti – mobitel 095 552 9494.

''Kao i uvijek do sada, vjerujemo da neće izostati pomoć naših sugrađana. Molimo da se uključite u ovu zajedničku akciju kako bi se što prije stanovi doveli u funkciju.'' – poručili su pokretači akcije.