Asfaltiranje cesta i sanacija klizišta u općini Radoboj

Autor zagorje.com

Župan Kolar obišao je danas radove vrijedne više od milijun kuna, koji se odvijaju u sklopu 22,8 milijuna kuna vrijednog investicijskog ciklusa Županijske uprave za ceste, koji je pred završetkom

  IMG_3360.JPG

 Župan Željko Kolar, njegov zamjenik Anđelko Ferek – Jambrek, saborska zastupnica Marija Puh i ravnatelj Županijske uprave za ceste Željko Vincelj zajedno s načelnikom Općine Radoboj Anđelkom Topolovcem danas su obišli radove asfaltiranja nerazvrstanih cesta i sanaciju klizišta u općini Radoboj.

U tijeku je asfaltiranje dvije ceste, jedne na području naselja Marof u ukupnoj duljini od 1.080 m i druge u Radobojskom Orehovcu, duljine 1.250 m. Vrijednost radova je pola milijuna kuna. Klizište u Radoboju nalazi se u Gornjoj Šemnici, a sanacija je vrijedna 619 tisuća kuna.   Obuhvaća radove na potpornom zidu od kamena i betona u duljini od 80 m. Ovi se radovi izvode u sklopu 22,8 milijuna kuna vrijednog investicijskog ciklusa Županijske uprave za ceste.

- Investicijski ciklus vrijedan više od 20 milijuna kuna je pred završetkom. Do danas smo asfaltirali 37,5 5 od 45 predviđenih kilometara za asfaltiranje u 24 grada i općine Krapinsko – zagorske županije. To je oko 83 posto. Ostale su nam još dionice u Radoboju, Krapinskim Toplicama, Humu na sutli, Đurmancu, Jesenju, Klanjcu i Peterovskom, nakon čega će ciklus biti završen. To znači da je u 4 godine našeg mandata asfaltirano 133 km županijskih cesta, u vrijednosti 60 milijuna kuna. Ako uzmemo u obzir da ŽUC gospodari sa 650 km cesta, onda mislim da se radi o vrlo značajnim kilometrima i velikim novčanim ulaganjima – rekao je ovom prilikom župan Željko Kolar.

Istaknuo je da je stanje cesta u Zagorju mnogo bolje nego prije 4,5 godina. – Bilo bi još bolje da nismo imali tolika klizišta, jer smo preko 20 milijuna kuna uložili u sanaciju klizišta, izradu parcelacijskih elaborata. Da ove godine nemamo više niti jednog klizišta, za idući bi nam ostalo još njih 39 koje treba sanirati – dodao je Kolar.

 

NAjčitanije