Asfaltnim slojem u Općini Kumrovec pokriveno je 90 posto prometnica

Autor

Na području Općine Kumrovec i ove su jeseni asfaltirane i uređene nerazvrstane općinske ceste u ukupnoj dužini od 1500 metara

70a159aa-583d-436c-a0a7-7aa02d91101f.jpg

Općina Kumrovec nastavila je s ulaganjem u infrastrukturu te su tako asfaltirane nerazvrstane općinske ceste koje se vežu na glavne prometnice. 

– To su bili još uvijek šljunkom prekriveni putevi, čije je održavanje već bilo otežano. Ušli smo u taj projekt da mještanima osiguramo lakšu komunikaciju s centrom općine i ostatkom svijeta. Radi se o prometnicama u dužini od 1,5 kilometra. Više je to dionica, od najkraćih od 100 metara, do nekoliko stotina metara na cijelom području Općine, od Škrnika, Ravnog Brezja i Dugnjevca, dakle u svim naseljima gdje je to bilo potrebno. Ukupna vrijednost radova je oko 140.000 €, uključujuči podlogu i asfalt i mislim da smo to zajedno s tvrtkom Colas d.d. i Colasovim kooperantima dobro odradili – izrazio je zadovoljstvo provedenim radovima načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.

Sada je u Općini Kumrovec asfaltnim slojem prekriveno oko 90% prometnica:
– Prošle godine smo asfaltirali oko 6 do 7 kilometara, ove godine još dodatnih kilometar i pol, svake godine smo ponešto presvlačili asfaltnim slojem, tako da su sada sve prometnice u jako dobrom i obnovljenom stanju. Asfaltom su sada pokrivene sve ceste koje moraju biti prekrivene asfaltom, dok će ove preostale vjerojatno i ostati makadam, kao dio prirode nekih zaštićenih pojasa, gdje asfalt nije dobrodošao, odnosne ne podliježe ekološkim standardima – zaključio je Šplajt.

NAjčitanije