Autocesta ugrožava lokalne prometnice

Autor

Savjet za sigurnost prometa Krapinsko-zagorske županije održao je jučer sjednicu na kojoj su razmotrene posljedice skora

kamioni_pacetina.jpg

Savjet za sigurnost prometa Krapinsko-zagorske županije održao je jučer sjednicu na kojoj su razmotrene posljedice skorašnje izgradnje autoceste Zagreb-Macelj na lokalne prometnice, na kojima se očekuje pojačan promet strojevima i teškim kamionima.

Kako u priopćenju ističe predsjednik Savjeta Ivan Jelenčić, lokalne prometnice, koje su u ionako lošem stanju, tehničkim karakteristikama ne zadovoljavaju takav pojačan intenzitet prometa, pa je od Policijske uprave Krapinsko-zagorske zatražena veća pozornost odvijanju prometa na tim dionicama.

Savjet je shodno novom Zakonu o sigurnosti prometa od gradova i općina zatražio osnivanje jedinica prometne mladeži, budući dosadašnji apeli nisu imali odjeka, a od osnovnih škola da u programe ponovo uvedu osposobljavanje djece za polaganje vožnje biciklom.

Kako MUP raspolaže testovima i vozačkim dozvolama za učenike, ako u osnovnim školama nema educiranih nastavnika, predavanja su voljni održati instruktori iz auto škola, kaže se u priopćenju.

Izvor: Radio Kaj

NAjčitanije